LähiTapiola avaa pääoma- ja velkapääomarahastonsa instituutiosijoittajille

8.1.2020 - Talous

LähiTapiola Instituutiovarainhoito

Tutkimukset osoittavat, että yhä useampi insituutiosijoittaja aikoo kasvattaa pääomasijoituksien osuutta salkussaan. LähiTapiola vastaa kysyntään ja avaa omat pääoma- ja velkapääomarahastonsa ulkopuolisille instituutiosijoittajille.

Matalat korot ajavat sijoittajia etsimään parempaa tuottoa tarjoavia sijoituskohteita. Korkeampaa tuottoa tavoitteleville sijoittajille pääomasijoitukset ovat tulleet yhä kiinnostavammaksi vaihtoehdoksi viime vuosina.

LähiTapiola vastaa kiinnostukseen ja avaa omat pääomarahastonsa myös ulkopuolisille instituutiosijoittajille. Jo aiemmin LähiTapiolan sijoitusvakuutusasiakkailla on ollut mahdollisuus sijoittaa LähiTapiolan pääomasijoitusrahastoihin laajan hajautuksen varainhoitosalkkujen kautta.

LähiTapiola on tehnyt pääomasijoituksia jo 1990 –luvulta lähtien ja rahastomuotoisena sijoitustoiminta on ollut jo useita vuosia. Kokeneena pääomasijoittajana, keskinäisenä ja vakavaraisena vakuutusyhtiönä

LähiTapiola on haluttu sijoittaja kansainvälisiin ja kovan kysynnän kohteena oleviin private equity- ja private debt –rahastoihin.

- LähiTapiola –ryhmän yhtiöt ovat pääomasijoitusrahastojemme ankkurisijoittajia ja sitä kautta rahastojen koot ovat useita satoja miljoonia euroja. Riittävä koko mahdollistaa sijoittamisen myös suuriin ja keskisuuriin, kansainvälisiin private equity- ja private debt-rahastoihin, LähiTapiola Varainhoidon instituutioasiakkaista vastaava johtaja Satu Norhomaa kertoo.

- Perusteellisen sijoitusanalyysin lisäksi myös vastuullisuus on meille tärkeä osa rahastojen valintaprosessia ja edellytämme managereiltamme vastuullisen sijoittamisen periaatteiden huomioimista, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen salkunhoitaja Jani Ruoppa sanoo.

LähiTapiola-ryhmän sijoitusssalkuissa olevien pääomasijoitusrahastojen pääoma on 1,3 miljardia euroa. Vuosittain analysoimme noin 150 potentiaalista sijoituskohdetta, josta valitsemme rahastoihimme noin kymmenen pääoma- ja velkapääomarahastoa. Tavoitteemme on sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin Ruoppa sanoo.

Asiakkaille tarjoamme mahdollisuutta sijoittaa rahastoihin tammikuusta 2020 alkaen.

Tutustu LähiTapiola Varainhoidon instituutiovarainhoidon palveluihin täältä.