Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous25.5.2023

LähiTapiolan yrityskauppa Suomen Vahinkovakuutuksesta hyväksyttiin

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja Finanssivalvonta ovat hyväksyneet yrityskaupan, jossa LähiTapiola ostaa POP Pankki -ryhmältä 70 prosentin enemmistöosuuden POP Vakuutuksena paremmin tunnetusta Suomen Vahinkovakuutus Oy:stä. Yrityskaupan toteutuminen vahvistaa entisestään LähiTapiolan kykyä palvella sekä paikallisesti että valtakunnallisesti asiakkaita, jotka suosivat vakuutusasioinnissaan digitaalisia kanavia.

-Olemme iloisia, että yrityskauppa saadaan sujuvasti päätökseen ja pääsemme toimeenpanovaiheeseen. Digikehitys ja kuluttajien kasvavat tarpeet asioida verkossa ovat keskeisiä muutosvoimia toimintaympäristössämme. LähiTapiola haluaa luoda vieläkin kattavammat ja virtaviivaisemmat palvelut, joilla itseasiointi on helppoa ja yksinkertaista. POP Vakuutus on ollut Suomessa ensimmäinen vakuutusyhtiö, joka on valinnut puhtaasti digitaalisen tavan palvella asiakkaita. Sen liittäminen osaksi LähiTapiolaa vahvistaa kykyämme vastata digitaalisesti suomalaisten toiveisiin turvata elämäänsä ja varautua riskeihin. Hienoa, että pääsemme nyt käärimään hihamme ja edistämään yhteistyötä POP Pankki -ryhmän kanssa. Näin voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin parempaa henkilökohtaista palvelua paikallisesti ja digitaalisesti, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

-Kauppa on erittäin merkittävä POP Vakuutukselle yrityksenä. Laajemman omistajapohjan myötä yhtiö pystyy kehittämään tuotetarjoamaansa entistä vahvemmin. POP Vakuutuksen asiakkaiden näkökulmasta kaupalla ei kuitenkaan ole välittömiä vaikutuksia yhtiön tuotteisiin tai asiakkuuteen. POP Vakuutus jatkaa itsenäisenä yhtiönä ja asiakkaat saavat samaa erinomaista palvelua kuin aikaisemminkin, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

LähiTapiola on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, joka tarjoaa Suomessa vahinko-, henki- ja eläkevakuutuksia, sijoituspalveluita sekä auto- ja yritysrahoitusta. LähiTapiola-ryhmä muodostuu yli 20 yhtiöstä eli valtakunnallisesti toimivista LähiTapiola Keskinäinen Vahinkovakuutusyhtiöstä, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiöstä, LähiTapiola Varainhoidosta ja LähiTapiola Rahoituksesta sekä 19 alueellisesta keskinäisestä vahinkovakuutusyhtiöstä. Yli 120 vakuutusalan ammattilaista työllistävästä POP Vakuutuksesta tulee yrityskaupan hyväksynnän myötä osa LähiTapiola-ryhmää. POP Vakuutus jatkaa kuitenkin toimintaansa itsenäisenä yhtiönä. Myös sen tuttu brändi säilyy.