Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous2.12.2021

Alandia aikoo myydä lakisääteisen tapaturma- ja potilasvakuutuskantansa LähiTapiolalle

Alandia on allekirjoittanut aiesopimuksen LähiTapiolan kanssa lakisääteisen tapaturma- ja potilasvakuutuksen sekä asiakassuhteiden myynnistä LähiTapiolalle. Kauppa ei aiheuta muutoksia asianomaisten asiakkaiden vakuutusturvaan eikä vaadi toimenpiteitä asiakkailta.

Kaupan toteutuminen edellyttää Finanssivalvonnan ja molempien osapuolten yhtiökokousten hyväksyntää.

Kaupan voimaantulo on suunniteltu tapahtuvaksi 1.7.2022. Alandian lakisääteistä tapaturma- ja potilasvakuutuskantaa hoitanut henkilöstö siirtyy yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä samana päivämääränä.

-Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme solmineet aiesopimuksen juuri LähiTapiolan kanssa lakisääteisen tapaturma- ja potilasvakuutuskantamme myynnistä. Jo myyntiprosessin alkuvaiheessa yhtiö korosti sujuvan siirtymän merkitystä sekä asiakkaiden että henkilökunnan näkökulmasta. Meillä on ollut hyvä yhteistyö aiemminkin myydessämme tapaturma- ja matkavakuutuskantamme LähiTapiolalle. Kaupassa yhtiö otti esimerkillisesti vastuuta sekä asiakkaista että siirtyvästä henkilökunnasta. Lakisääteisen tapaturma- ja potilasvakuutuskannan myynti on jatkoa strategiallemme tulla puhtaaksi merivakuuttamiseen erikoistunut yhtiö, jonka visiona on olla johtava eurooppalainen merivakuutusasiantuntija, Alandian toimitusjohtaja Tony Karlström sanoo.

LähiTapiola on asiakkaiden omistama vakuutuspalveluja myyvä finanssiryhmä. LähiTapiolan-ryhmän tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen, sijoittamisen ja säästämisen palvelut. LähiTapiola palvelee paikallisesti ruotsiksi ja suomeksi.

-LähiTapiola palvelee yritysasiakkaita paikallisesti kaikkialla Suomessa ja Alandian tapaturma- ja potilasvakuutuskannan hankinnan myötä vahvistamme asemaamme Ahvenanmaalla. Yrityskaupan jälkeen pystymme palvelemaan ahvenanmaalaisia yritysasiakkaita aiempaa kokonaisvaltaisemmin laajan tuotevalikoimamme, maantieteellisen kattavuutemme sekä laajan asiantuntija- ja kumppaniverkostomme kautta, LähiTapiolan lakisääteisten henkilövakuutuspalveluiden liiketoimintajohtaja Juho Vilokki kommentoi.