Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
1.3.2022

LähiTapiolalta 300 000 euroa Ukrainan sodasta kärsiville

LähiTapiola-ryhmän yhtiöt lahjoittavat 300 000 euroa Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi ja humanitaarisen avun toimittamiseksi sitä eniten tarvitseville.

Lahjoitusvarat ohjataan ensisijaisesti Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon . Osa lahjoitusvaroista suunnataan Unicefin Ukraina-hätäapukeräykseen . Molemmat järjestöt ovat toimineet Ukrainan konfliktialueella jo pitkään ja pystyvät varmistamaan avun viemisen perille.

- Venäjän hyökkäys Ukrainaan on traaginen ja tuomittava. Yhtiöryhmämme lahjoittaa ensi vaiheessa 300 000 euroa humanitaarisen avun toimittamiseksi Ukrainan konfliktialueelle sitä eniten tarvitseville. Apua tarvitaan varmasti vielä lisää niin kriisialueella kuin Suomessa. Jokainen meistä voi auttaa omalla panoksellaan, toteaa LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen .

Koponen toteaa Ukrainan tilanteen aiheuttavan huolta ja ahdistusta myös Suomessa. Kriisiuutisten keskellä on tärkeää huolehtia omasta lähipiiristä ja varmistaa, että kukaan ei jäisi ahdistuksensa kanssa yksin. Myös Suomessa toimivien järjestöjen tekemä työ esimerkiksi nuorten mielenterveyden eteen korostuu kriisiuutisoinnin keskellä.

Asiakkaidensa omistamana yhtiöryhmänä LähiTapiola vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Viime vuonna LähiTapiola-ryhmä teki lahjoituksia kokonaisuudessaan 2,4 miljoonalla eurolla, josta mielenterveyden edistämisen ja ennakoivan jaksamisen tueksi kaikkiaan yli 850 000 euroa. Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002.