Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Fillari alle ja menoksi? Näitä pyöräilijän riskitilanteita et välttämättä tule ajatelleeksi

  12.4.2021 | Turvallisuus

  Pyöräkauppa on käynyt vilkkaasti korona-aikana, sähköpyörät yleistyvät ja vanhatkin fillarit kaivetaan kevään tullen varastosta. Pyöräily on liikkumismuotona myötätuulessa, mutta tiedämme yllättävän vähän pyöräilijöille sattuvista onnettomuuksista. Tutkija varoittaa, että jos emme tiedosta pyöräilyn kaikkia riskejä, emme osaa varautua myöskään onnettomuuksiin. Katso alta, millaisissa tilanteissa tapaturmia usein sattuu, niin osaat varoa niitä.

 • Osaisitko auttaa onnettomuuspaikalla? ”Jo avun hälyttäminen on ensiapua”

  6.4.2021 | Turvallisuus

  Noin joka viides suomalainen on auttanut muita liikenteen onnettomuuspaikalla ja lähes yhtä monella on kokemusta avunsaamisesta, selviää LähiTapiolan kyselystä. Ensiavun asiantuntijan mukaan saatamme aliarvioida osaamistamme auttajina, mutta jo pienet teot voivat auttaa pelastamaan toisen hengen. Kun tuntee oman auton turvallisuusvarusteet, voi ripeämmin toimia yllättävissä tilanteissa.

 • Kesärenkaiden vaihdon aika? Näin voit välttää vahinkoja, varkauksia ja paloriskejä

  29.3.2021 | Turvallisuus

  Kitkat ja nastat alkavat vaihtua kesärenkaisiin, kun ilmat lämpenevät. Toisinaan renkaidenvaihdoissa sattuu virheitä, joista voi seurata kolhuja tai jopa vaaratilanteita tien päällä. Renkaiden säilytyksessä kannattaa ottaa huomioon myös varkauksien ja tulipalojen riski.

 • Lataukset, akut, hinta… Nämä asiat mietityttävät sähköauton hankinnassa

  24.3.2021 | Turvallisuus

  Ladattavien autojen määrä on kasvanut nopeasti Suomen teillä, mutta sähköautoilijaksi siirtymistä jarruttavat monet seikat. Latausmahdollisuudet, autojen hinta ja esimerkiksi sopivuus Suomen olosuhteisiin nousivat kärkeen kyselyssä, jossa selvitettiin, mikä mietityttää sähköauton hankinnassa. Uudet teknologiat herättävät aina kysymyksiä, joten tietoa tarvitaan, sanoo asiantuntija.

 • Kiveniskemään tuulilasissa liittyy monia riskejä – vaurio lasissa voi häiritä jopa turvalaitteita

  22.3.2021 | Turvallisuus

  Tuulilasivahinkojen määrä kasvaa talven kääntyessä kevääseen. Vakuutusyhtiöt korvaavat vuosittain kymmeniätuhansia rikkoutuneita laseja. Särö tai halkeama on tärkeää korjauttaa, koska se voi häiritä kuljettajan näkyvyyttä ja pahimmillaan heikentää auton turvarakenteiden antamaa suojaa. Nykyautoissa vauriot lasissa voivat häiritä jopa turvatyynyn toimintaa.

 • Millä sinun autosi kulkee? Kysyimme suomalaisilta, minkä käyttövoiman he valitsisivat seuraavaan autoonsa

  15.3.2021 | Turvallisuus

  Bensiiniauto on edelleen suomalaisten ykkösvaihtoehto autokaupoilla, mutta lähes joka viides voisi valita täyssähköauton ja vielä useampi ladattavan hybridin, selviää LähiTapiolan kyselystä. Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus kasvaa uusien autojen kaupassa, mutta koko autokanta muuttuu hitaammin. Pääkaupunkiseudulla useampi valitsisi jo lataushybridin kuin bensa-auton. Vaihtoehtojen moninaisuus voi asiantuntijan mukaan hämmentää autokaupoilla.

 • Yli puolet ostaisi auton käytettynä – ”vanheneva autokanta on myös turvallisuusriski”

  8.3.2021 | Turvallisuus

  Jos suomalainen nyt hankkisi auton, hän ostaisi sen todennäköisimmin käytettynä. LähiTapiolan kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia vastaajista hankkisi käytetyn auton joko koti- tai ulkomailta. Asiantuntijat arvelevat, että uusien autojen kaupan alho voi jatkua koronatilanteen epävarmuudessa ja autokanta jatkaa vanhenemistaan. Naisista noin joka kymmenes ei voisi kuvitellakaan hankkivansa autoa.

 • Ensimmäistä kertaa moottorikelkan ohjaksissa? Vältä nämä yleiset virheet ja vaarat

  26.2.2021 | Turvallisuus

  Tehokas moottorikelkka voi yllättää aloittelevan mutta joskus myös kokeneen kuljettajan. Kelkkailu on mainio liikkumismuoto talvimaastossa, mutta kannattaa tiedostaa myös siihen liittyvät riskit. Kokosimme vinkkejä turvalliseen ajoon sekä tietoa yleisistä vaaranpaikoista.

Lataa lisää