Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Henkiyhtiön tammi-kesäkuu 2021: Tulos ja vakavaraisuus vahvistuivat

17.8.2021 - Talous

Kokonaistulos oli 128,1 miljoonaa euroa ja vakavaraisuussuhde 201 prosenttia. Syynä tuloksen parantumiseen olivat suotuisa sijoitusmarkkinan kehitys ja kannattava vakuutustoiminta.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmon kommentit:

”Suotuisa sijoitusmarkkinan kehitys vuonna 2021 yhdessä kannattavan vakuutustoiminnan kanssa nostivat LähiTapiola Henkiyhtiön kokonaistuloksen vahvalle tasolle. Hyvän tuloksen myötä myös vakavaraisuusasema on vahvistunut vuonna 2021 yli koronapandemiaa edeltävän tason.

Asiakkaidemme luottamus LähiTapiola Henkiyhtiöön on edelleen vahvistunut. Maksutulon pitkään jatkunut hyvä kehitys jatkui vuonna 2021 riskihenkivakuutuksessa ja ryhmäeläkevakuutuksessa ja säästämisen maksutulo kääntyi uudelleen kasvuun.

LähiTapiola Henkiyhtiö haluaa tehdä tulevaisuuteen varautumisen helpoksi kaikissa palvelukanavissamme. Tätä tavoitetta tukeaksemme olemme aloittaneet järjestelmäuudistushankkeen valmistelun, jonka tavoitteena on asiakaskokemuksen merkittävä uudistaminen.”

LähiTapiola Henkiyhtiön tulos kasvoi vertailuvuodesta. Liiketulos oli 89,9 miljoonaa euroa ja kokonaistulos 128,1 miljoonaa euroa. Hyvän tuloksen myötä vakavaraisuus on vahvistunut vuonna 2021 ja vakavaraisuussuhde oli 201 prosenttia. Ilman vakavaraisuuslaskennan siirtymäsäännöksiä vakavaraisuussuhde oli 172 prosenttia.

Maksutulo kasvoi kaikilla painopistealueilla. Riskihenkivakuutuksessa maksutulo kasvoi 3,5 prosenttia ja ryhmäeläkkeessä 15,3 prosenttia. Säästämisen maksutulo kasvoi 11,4 prosenttia. Kokonaismaksutulo kasvoi 8,6 prosenttia päätyen 244,1 miljoonaan euroon.

LähiTapiola Henkiyhtiö uudisti keväällä sijoittamisen palveluaan. Asiakas voi yhä paremmin säästää ja sijoittaa samoihin sijoituskohteisiin, joita käytämme sijoittaessamme LähiTapiolan varoja. Tarjoamme tätä kautta asiakkaillemme vastuullista kanssasijoittamista ja suuren sijoittajan etuja. Riskihenkivakuutuksessa laajensimme tuotevalikoimaamme Maksuturva-henkivakuutuksella LähiTapiolan autorahoituksen takaisinmaksun turvaksi. Henkiyhtiön asiakastyytyväisyys on säilynyt hyvällä tasolla.

Lue koko tiedote täällä.