Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ahti-, Paula- ja Aatu-myrskyt ovat aiheuttaneet laajoja tuhoja – toimi näin

24.6.2021 - Turvallisuus

Juhannusviikolla on nautittu helteistä ja koettu myrskyjä. Ahti-, Paula- ja Aatu-myrsky ovat tuoneet kovia sateita sekä aiheuttaneet tuhoja laajasti ympäri Suomen. Kova tuuli ja kaatuneet puut ovat vaurioittaneet rakennuksia, ajoneuvoja ja veneitä. Rankkasateet ovat nostattaneet kellareihin vettä, ja tuhannet ihmiset ovat kärsineet sähkökatkoista. Myös metsää on tuhoutunut myrskyissä. Kokosimme ohjeet vahinkotilanteessa toimimiseen. Vahinkoilmoituksen tekemisen jälkeen kannattaa odotella rauhassa vakuutusyhtiön yhteydenottoa.

Juhannusviikon alussa Ahti-myrsky teki tuhojaan erityisesti Oulussa, kuten myös myöhempi Paula-myrsky. Lisäksi Paula osui Pohjois-Pohjanmaalle sekä Kainuuseen. Sen sijaan Aatu-myrsky oli laaja ukkosrintama, joka pyyhkäisi Suomen yli eteläisestä Suomesta itään.

Myrskyt ovat aiheuttaneet monenlaisia vahinkoja laajasti ympäri Suomen: Lukuisten omaisuusvahinkojen lisäksi kaupungeissa rankkasateet ovat nostaneet vettä kellareihin, ja tuhannet ihmiset ovat kärsineet sähkökatkoista. Kovat tuulet ovat kaataneet puita, ja metsää on tuhoutunut.

Toimi näin,jos myrsky on aiheuttanut rakennukselle vahinkoa:

  • Myrskyvahinkoja korvataan kotivakuutuksen lisäksi esimerkiksi metsä-, ajoneuvo- ja venevakuutuksesta. Ohjeita erilaisiin vahinkotilanteisiin löydät täältä.
  • Valokuvaa vaurioituneet alueet mahdollisuuksien mukaan ennen raivaustöitä. Kuvissa tulisi näkyä yleiskuva vakuutetusta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta omaisuudesta.
  • Aloita rakennuksen suojaaminen mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Pidä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta! Pyydä puunraivaukseen tarvittaessa apua ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  • Suojaa vaurioitunut vesikatto mahdollisuuksien mukaan pressulla, jotta sadevesi ei pääse rakennuksen sisään. Muista käyttää asianmukaisia turvavälineitä tehdessäsi korjaustöitä.
  • Sähkökatkon sattuessa pidä pakastin suljettuna. Elintarvikkeet säilyvät tällöin vahingoittumattomina useita tunteja.
  • Suuremman vahingon sattuessa varaa vakuutusyhtiöllesi mahdollisuus tarkastaa vahinko paikan päällä. Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta itse. Hae korvausta viimeistään vuoden sisällä vahingosta. Jos haluat hoitaa toisen henkilön korvausasioita, tarvitset valtakirjan.

Ilmoita vahingosta verkossa tai puhelimitse

  • LähiTapiolan asiakkaana voit tehdä vahinkoilmoituksen sujuvasti verkossa. Kiireellistä apua vaativissa tilanteissa voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse. Varauduthan myrskyn jälkeen mahdollisiin ruuhkiin puhelinpalvelussa.
  • Verkossa pääset tekemään vahinkoilmoituksen ja hakemaan korvausta täällä.

Jos myrsky tuhosi metsää:

  • Tee verkkosivuillamme metsätuhoilmoitus. Ohjeet metsätuhokorvauksiin ja ilmoituksen löydät täältä.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta