Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan Varainhoito jälleen paras varainhoitaja Pohjoismaissa

21.4.2021 - Talous

Rahastoluokittaja Refinitiv Lipper arvioi LähiTapiolan Varainhoidon parhaaksi varainhoitajaksi Pohjoismaissa pienten yhtiöiden sarjassa. Kyseessä oli jo viides voitto kymmenen viime vuoden aikana.

Kansainvälinen rahastoanalyysien ja –vertailujen tuottaja Lipper on jälleen myöntänyt LähiTapiola Varainhoidolle Pohjoismaiden parhaan varainhoitajan palkinnon pienten yhtiöiden sarjassa. Varainhoito on saanut Best Overall Small Company Award –ryhmäpalkinnon jo neljä vuotta peräkkäin ja kymmenen viime vuoden aikana palkinto oli viides.

Best Overall Small Company Award -ryhmäpalkinnossa toimijalla on oltava vähintään kolme osake-, korko- ja yhdistelmärahastoa.

-Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että osaava ja vastuullinen salkunhoitomme huomioidaan ja arvostetaan näin korkealle. Kymmenen viime vuoden aikana olemme saaneet palkinnon jo viisi kertaa, joista neljä viime vuotta peräkkäin, LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Samu Anttila sanoo.

-Vaikka tulevaisuus on aina epävarma ja sen koronapandemiakin osoittaa. Pidämme palkintoa osoituksena kyvystämme tuottaa hyvää riskikorjattua tuottoa myös tulevaisuudessa.

LähiTapiolan rahastoperheeseen kuuluu 30 rahastoa. LähiTapiolan asiakkaiden rahastotarjoama laajeni edelleen viime vuonna, kun LähiTapiola osti viime vuonna perinteikkään ja arvostetun rahastoyhtiö Seligson & Co:n. Seligson & Co rahastoyhtiön valikoimasta löytyy 16 rahastoa.

Sekä LähiTapiola Varainhoidon että Seligson & Co:n tavoitteena on tarjota asiakkailleen pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen sopivia palveluita. Kulunut koronavuosi 2020 on osoitus siitä, että sijoitusmarkkinoilla kehitys voi olla aika ajoin hyvinkin arvaamatonta.

Pitkäjänteinen ja systemaattinen säästäjä kuitenkin selviytyy hyvin yli markkinaheilunnan. Sama pätee myös rahastoja hoitavaan Varainhoitoon.

-LähiTapiola-rahastomme hyötyivät viime vuonnakin siitä, että sijoitusprosessimme on pitäjänteinen ja kurinalainen. Tietenkään mikään malli ei ole täydellinen ja myös meidän on arvioitava sijoitusmalliamme. Viime vuonna kuitenkin tärkein päätöksemme oli pysyä ja noudattaa tiukasti valittua sijoitusprosessiamme ja välttää liikkeet yleisen markkinaliikkeiden mukana.

Sijoitamme sinun varasi kuten omamme

Mitä, jos voit sijoittaa omat varasi kuten me LähiTapiolassa – pitkäjänteisesti ja ammattitaitoisesti? Tutustu sijoituskohteisiin, joihin me suursijoittajana itse uskomme.

Lue lisää