Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tietomurrosta huolestuneita yhteydenottoja – näin kotivakuutus auttaa

28.10.2020 - Turvallisuus

Vastaamon tietomurto on aiheuttanut huolestuneita yhteydenottoja myös LähiTapiolan asiakkailta. Tietomurron uhriksi joutuneen kannattaa tehdä viranomaisen suosittelemat suojaavat toimenpiteet. Kotivakuutukseen kuuluva oikeusturvavakuutus korvaa oikeusavun kustannuksia mahdollisesta oikeusprosessista.

- Olemme saaneet yhteydenottoja Vastaamon tietomurrosta huolestuneilta asiakkailtamme. Jos on joutunut tietomurron uhriksi, tärkeintä on tehdä viranomaisen suosittelemat turvaavat toimenpiteet. Kotivakuutukseen kuuluva oikeusturvavakuutus auttaa aikanaan mahdollisen oikeusprosessin kuluissa, sanoo palvelujohtaja Satu Paasto-Haapaniemi LähiTapiolan korvauspalveluista.

Lisää apua ja neuvoja turvaavista toimenpiteistä, joita voit itse tehdä, saat kootusti viranomaisten avaamalta tietovuotoapu.fi -sivustolta.

Kuluttajaliitto on avannut tietomurron uhreille neuvovan puhelimen, joka antaa oikeudellista neuvontaa p. 09-454 22150.

Kotivakuutukseen kuuluvasta oikeusturvavakuutuksesta voit hakea korvauksia asianajajan tai lakimiehen palkkioista, kun hän hoitaa riita- tai rikosasiaasi. Oikeusturvavakuutuksessa pääsääntöisesti enimmäiskorvausmäärä on 8 500 euroa, joka riittää yleensä hyvin rikosasioissa. Juridisesta neuvonnasta aiheutuvia kustannuksia ei kuitenkaan oikeusturvavakuutuksesta korvata.

Kun olet rikoksen uhri, vahinkoilmoitus kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun saat haastehakemuksen käräjäoikeudesta. Vahinkoilmoituksen tekeminen hoituu helposti LähiTapiolan verkkosivuilta tai puhelimitse. Tällä hetkellä vahinkoilmoituksen tekemisellä ei siis ole kiire.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta