Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola on yksi Suomen vastuullisimmista kesätyöpaikoista - ”meillä arvot näkyvät jokapäiväisessä arjessamme”

8.10.2020 - Elämänturva

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi 8.10. Suomen parhaat kesätyöpaikat. LähiTapiola sijoittui upeasti toiselle sijalle 1000plus-sarjassa. Kilpailun tulokset perustuvat kesän aikana toteutettuun Kesäduunitutkimukseen, jossa organisaation omat kesätyöntekijät pääsivät arvioimaan kesätyönantajaansa. LähiTapiola saavutti kesätyökokemuksessa erinomaiset arviot.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat työnantajat sitoutuvat kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteeseen, joita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka, kirjallinen työsopimus ja todistus. Kilpailun tulokset perustuvat kesätyöntekijöiden omiin arvioihin kuuden hyvän kesätyön periaatteen toteutumisesta.

LähiTapiola saavutti kesätyökokemuksessa erinomaiset arviot - kesätyöntekijöiden kokonaistyytyväisyys ja suositteluhalukkuus arvioitiin 1000plus-sarjan parhaaksi. LähiTapiolan tulos oli sarjan parhaan viiden joukossa kesätyöntekijöiden työtehtävien mielekkyydessä, perehdytyksessä ja ohjaamisessa, oikeudenmukaisuudessa ja tasapuolisuudessa sekä kirjallisessa työsopimuksessa.

- Elämänturvayhtiömme strategian ensimmäinen kulmakivi on osaava ja hyvinvoiva henkilöstö sekä yrityskulttuuri, joka ponnistaa arvoistamme. Meille kesätyöntekijät eivät ole ”vain” tuuraajia tai kiireapulaisia vaan heidän panoksensa on yhtä tärkeä kuin koko henkilöstömme –teemme kaikki merkityksellistä työtä asiakkaidemme auttamiseksi. Meille on erityisen tärkeää, että myös kesätyöntekijöillä on korkea henkilöstökokemus - meille he ovat arvostettuja elämänturvaajia riippumatta siitä, mikä on työsopimuksen muoto. Toivomme toki myös, että sytytämme heissä kipinän jatkaa tällä toimialalla ja että näemme heitä tulevaisuudessakin elämänturvaajina, valaisee LähiTapiolan kisamenestystä henkilöstöjohtaja Tomi Sinisaari.

Miten kesä sujui elämänturvayhtiössä – katso Lassen, Rebeckan, Janinan ja Ellan kokemukset


Lisätietoja Kesäduunitutkimuksesta:

Vastuullisin kesäduuni -kilpailu on avoin kaikille kampanjassa mukana oleville työnantajille. Vuonna 2020 kilpailuun osallistui 114 työnantajaa, joita arvioi 6404 kesätyöntekijää.

Kilpailussa palkitaan ja julkistetaan parhaat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa:
1) Pienet alle 50 työntekijää + keskisuuret 50–250 työntekijää
2) Suuret yli 250-1000 työntekijää
3) 1000plus yli 1000 työntekijää

Kilpailuun vastaaminen toteutettiin verkkokyselynä kesä-elokuussa 2020. Vastuullisin kesäduuni -kilpailun tulokset perustuvat vastuullisen kesäduunikampanjan kuuden hyvän kesätyön periaatteen toteutumiseen.

Tutkimuksen toteutti IROResearch.

Lisätietoja: https://kesaduuni.org/tyonantajalle/vastuullisin-kesaduuni-kilpailu-ja-kesaduunitutkimus/