Sääilmiöiden aiheuttamat vahingot lisääntyvät - Expedition Greenland -hanke näyttää ilmastonmuutoksen vaikutukset

9.8.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola on mukana Expedition Greenland –hankkeessa, jonka tavoitteena on tuoda näkyväksi ilmastonmuutoksen vaikutuksia sekä lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä globaaleista ja paikallisista vaikutuksista.

Suomalaisille tärkeä luonto on murroksessa, koska arktinen luonto kärsii ilmastonmuutoksesta. Lisäksi jopa puolet suomalaisista työikäisistä kärsii arjen ja työn aiheuttamasta palautumisvajeesta. Tiedon lisääminen palautumisen merkityksestä, sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista luontoon on merkittävässä roolissa näiden asioiden korjaamiseksi.

- Expedition Greenland 2019 -retkikunnalla haluamme herättää ihmisiä toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja asioiden parantamiseksi. Matka Grönlantiin meren ja jäätiköiden keskelle tulee avaamaan maailmaa kauniiden, koskettavien ja huolestuttavienkin kuvien kautta, kertoo retkikunnan turvallisuusvastaavana toimiva LähiTapiolan turvallisuuspäällikkö Sami Sallinen.

Retkikunnan johtajana toimii Patrick "Pata" Degerman, joka on suunnitellut ja johtanut yli 50 retkikuntaa ja matkaa napa-alueilla. Hän luotsaa 12 hengen ryhmää, jonka jäsenet pitävät tärkeänä luonnon ja ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista. Retkikunta suuntaa 13.-22.8.2019 Grönlannin itärannikolla sijaitsevaan Sermilik-vuonoon, jossa ilmastonmuutos ja luonnon palautumattomuus näkyvät selvästi.

- Haluamme hankkeella tuoda ilmastonmuutoksen näkyväksi konkreettisten esimerkkien ja tekojen kautta – Grönlannista Suomeen ja asiakkaidemme arkeen. Sään ääri-ilmiöt, elinympäristön muutokset, vaikutukset ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin sekä ympäristöstä ja luonnosta huolehtiminen ovat keskeisiä teemoja ilmastonmuutoksen vaikutusten konkretisoinnissa, Sallinen kertoo.

Kansainvälisesti sääilmiöihin liittyvät vahingot ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi. Myös elämänturvayhtiö LähiTapiola on huomannut sään ääri-ilmiöistä johtuvien vahingonkorvausten lisääntyneen viime vuosina Suomessa. Lue lisää aiheesta täältä.

Seuraa Expedition Greenland –retkikunnan matkaa Facebookissa: Löytöretki Hyvinvointiin.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta