Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kartoitamme yhdessä vakuutustarpeesi – yrittäjän vakuutusten muistilista

12.4.2019 - Talous

Yrittäjän henkilöturvan rakentaminen lähtee aina lakisääteisistä vakuutuksista, joilla luodaan yrittäjälle sosiaaliturvan perusta. Sosiaaliturvan tarkoitus on kattaa minimitoimeentulo.

Lakisääteinen turva tarkoittaa tyypillisesti YEL-vakuutusta, joka on yrittäjillä usein alimitoitettu. Elintaso ei säily ennallaan, jos kohdalle osuu pitkäaikainen sairausloma tai työkyvyttömyys. Lakisääteisen turvan vahvuutena on kattava turva ja samat ehdot kaikille - Ikä, sukupuoli, pituus, paino, terveydentila tai ammatti eivät erottele vakuutettuja.

Vakuutuksemme täydentävät lakisääteistä sosiaaliturvaasi. Niiden avulla voimme rakentaa juuri sinulle, perheellesi ja yrityksellesi sopivan ratkaisun. Kartoitamme yhdessä vakuutustarpeesi.

Yrittäjän vakuutukset turvaavat omaa taloutta

 • Eläkevakuutus vaikuttaa eläkkeesi lisäksi Kelan myöntämien päivärahojen määrään ja työttömyysturvaan.
 • Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentulon, sen lisäksi voit varmistaa omat kuukausitulosi työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden varalle.
 • Vapaaehtoinen eläkevakuutus täydentää lakisääteistä eläkettäsi.
 • Sairaus-, tapaturma- ja matkavakuutukset varmistavat sinulle laadukkaan ja oikea-aikaisen hoidon, yrittäjien tapaturmavakuutus on korvauspiiriltään laajin vapaaehtoinen tapaturmavakuutus.

Yrityksen vakuutuksilla varaudutaan yrityksen yllättäviin vahinkoihin

 • Kybervakuutus on vakuutuksen ja palvelun kokonaisuus, jonka avulla yrityksesi saa opastusta, apua ja korvauksen kyberhyökkäyksen aiheuttamista kustannuksista.
 • Omaisuusvakuutuksella voit varautua yllättävän vahingon varalle (esim. palo, vesivahinko, ilkivalta).
 • Keskeytysvakuutuksella voit varautua yrityksen toiminnan keskeytymiseen.
 • Kiinteistövakuutuksella voit varautua mm. palon, vuodon ja murron varalle.
 • Oikeusturvavakuutuksella voit vakuuttaa riitojen tai rikosasioiden lakikuluja.
 • Ajoneuvovakuutuksella voit vakuuttaa kaikki yrityksesi käytössä olevat ajoneuvot.
 • Vastuuvakuutuksella voit vakuuttaa yrityksen toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot, lisäksi on vastuuvakuutuksia, joilla varaudut yrityksen varallisuusvahinkoihin.

Yrittäjällä liiketoiminnan menestyksen ja omien tulojen välinen yhteys korostaa vakuuttamisen merkitystä. Liiketoiminnan menestys voi vaikuttaa oman ansainnan lisäksi myös terveyteen, kun liiketoiminnalla menee huonosti, riski uupumiseen ja työkyvyttömyyteen on suurempi.
Saat vakuutuskokonaisuuden suunnittelun nopeimmin alulle, kun laitat meille yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä ja kartoitamme yhdessä vakuutustarpeesi ja räätälöimme sinulle sopivan vakuutusratkaisun.