LähiTapiola on mukana tuomassa La Scala -oopperan Suomeen ensi kesänä – ”Kulttuuri lisää elämänturvaa”

3.8.2018 - Kampanjat

LähiTapiola LokalTapiola

Maailmankuulu italialainen oopperatalo La Scala saapuu kesällä 2019 Savonlinnan Oopperajuhlille. LähiTapiola on yksi näytösten tukijoista. Haluamme tukea kulttuuria sekä alueellisia tapahtumia.

Maailman tunnetuin oopperatalo, italialainen Teatro alla Scala vierailee Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2019. Kyseessä on historiallinen ensimmäinen vierailu ja samalla Oopperajuhlien tähän asti suurin taloudellinen panostus. Myös LähiTapiola on mahdollistamassa oopperatalon vierailua.

La Scala esittää Suomen ensivierailullaan Olavinlinnassa Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri (Rosvot) sekä maailman huippulaulajien tähdittämän juhlakonsertin. LähiTapiolalla on Oopperajuhlilla kaksi näytöstä, 15. heinäkuuta sekä 18. heinäkuuta.

- Paikallisuuteen vahvasti nojaavana yhtiöryhmänä pidämme tärkeänä sitä, että Suomessa voidaan toteuttaa tasokasta kulttuuritarjontaa muuallakin kuin Helsingissä. Savonlinnan Oopperajuhlat on eturivin toimija, joka on kyennyt vuodesta toiseen rakentamaan merkittävän kulttuuritapahtuman rajallisilla resursseilla. On tärkeää, että tällaisia tapahtumia tuetaan, sillä niillä on iso vaikutus alueen elinvoimaisuuteen, LähiTapiolan markkinointijohtaja Olli-Pekka Pohjanmäki kertoo yhteistyöstä.

Kulttuuri lisää osaltaan myös elämänturvaa, Pohjanmäki sanoo.

- Elämänturva tarkoittaa myös hyvinvointia. Kulttuurilla on tunnetusti hyvinvointia lisäävä vaikutus. Haluamme tuellamme viestiä sitä, että pidämme maakuntien elinvoimaisuutta erittäin tärkeänä. Elinvoimainen Suomi on asiakkaidemme elämänturvan kannalta merkityksellistä.

Giuseppe Verdin I masnadieri (Rosvot) on La Scalan uutuustuotanto, joka saa ensi-iltansa Milanossa kesäkuussa 2019. Heti heinäkuussa se vierailee Savonlinnassa. Oopperan ohjaa David McVicar, joka on vieraillut myös Savonlinnan Oopperajuhlilla Rigoleton ohjaajana vuonna 2017.

- La Scalan vierailu on meille suuri kunnia, sillä he vierailevat valikoidusti maailman oopperataloissa ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Vierailu on oopperajuhlien historian suurin panostus, ja myös tuotannollisesti poikkeuksellisen mittava. Italiasta Suomeen tulee lähes 230 ihmistä, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti kertoo.

LähiTapiola on tiiviisti mukana tukemassa erilaisia tapahtumia ja kulttuuria myös kuluvana vuonna. Tänä kesänä näyimme isoimmin Porissa, missä järjestettiin heinäkuussa kolme suurta tapahtumaa: Pori Jazzit, asuntomessut sekä SuomiAreena-tapahtuma. Olimme mukana myös Turussa järjestettävässä Ruisrockissa sekä Okra-maatalousnäyttelyssä.