Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kypäriä, letkuja ja pelastustarvikkeita – palokuntanuorille merkittävä lahjoitus LähiTapiolalta suurleirillä

5.7.2018 - Turvallisuus

LähiTapiola jatkaa palokuntanuorten tukemista. Palokuntanuorten suurleirillä Lohtajalla nuorille lahjoitettiin palokuntavarusteita.

Vapaaehtoisilla palokunnilla on merkittävä rooli pelastustoimen järjestelmässä, sillä ne huolehtivat suurimmalta osin maamme pinta-alan pelastustehtävistä. Vapaaehtoisia palokuntia on Suomessa noin 700 kappaletta ja niissä toimii yhteensä 544 palokuntanuorten osastoa, joissa vapaapalokuntatoimintaa harrastaa 11 000 lasta ja nuorta.

Vapaapalokuntatoimintaa pidetään perinteisesti miesten ja poikien harrastuksena, mutta palokuntatyö on liki 3 500 naisen harrastus ja palokuntanuoristakin peräti 25 prosenttia on tyttöjä.

- LähiTapiola arvostaa erittäin paljon pelastustoimen vapaaehtoistoimintaa ja haluaa olla omalta osaltaan varmistamassa palokuntatoiminnan jatkuvuutta tukemalla palokuntanuorten toimintaa, sanoo LähiTapiolan riskienhallintapäällikkö Sami Sallinen.

- Palokuntanuoret harjoittelevat viikoittain ja oppivat palomiestaitojen lisäksi myös monia yleishyödyllisiä taitoja arkielämän yllättäviin turvallisuushaasteisiin. Nuorisotoiminnan tukeminen on tärkeää, sillä osa toiminnassa mukana olevista 7-17-vuotiaista nuorista tulee tulevaisuudessa toimimaan vapaapalokuntien pelastustehtävissä.

Viime vuonna ennätysmäisen suosion saaneen Päivä paloasemalla -tapahtuman yhteydessä LähiTapiola lahjoitti 7 000 euroa palokuntanuorten toiminnan tukemiseen ja tänä vuonna nuorisotoimintaa tuettiin lahjoittamalla nuorten käyttöön huomattava määrä palokuntatarvikkeita, joiden uushankintahinta on yli 20 000 euroa.


Lahjoitukseen kuului uusia ja käytöstä poistettuja savusukellustarvikkeita, palokypäriä, suihkuputkia, letkuja, palomiesvaatteita ja paljon muita pelastustarvikkeita. Varusteet luovutettiin nuorten käyttöön heinäkuun alussa Suomen Pelastusjärjestön Keskusjärjestön joka neljäs vuosi järjestämällä Palokuntanuorten suurleirillä Lohtajalla. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna miltei 3 000 nuorta ja 800 vapaaehtoista aikuista.

- Palokuntanuorten suurleiri on viikon pituinen kansainvälinen koulutus- ja vapaa-ajanleiri, missä nuoret mittaavat osaamistaan ja suorittavat palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Luovutetut palokuntavarusteet menivät leirillä suoraan käyttöön, Sallinen kertoo.

LähiTapiola ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö tekevät yhteistyötä paloturvallisuuden edistämiseksi ja valtakunnallisessa Päivä paloasemalla -tapahtumassa.