Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Miten selvitä festareilta voittajana? Katso kuusi vinkkiä sujuvaan festarihulinaan

30.6.2018 - Turvallisuus

Kesä ja musiikkitapahtumat ovat täällä. LähiTapiolan kuudella vinkillä selviät kesän festareista.

Suomen kesään mahtuu paljon erilaisia festareita musiikin ja tapahtumien ystäville. Tapahtumat täyttyvät hyvästä fiiliksestä ja iloisista ystävistä sekä rennosta yhdessäolosta. Festareilla on kuitenkin hyvä muistaa noudattaa yleistä varovaisuutta.

Kokosimme kesän festareille vinkkilistan, jota noudattamalla tapahtumat sujuvat iloisesti ilman suurempia yllätyksiä.

1. Älä ota mukaan kallista omaisuutta

Festarit ovat iloinen juhla mutta valitettavasti sielläkin liikkuu varkaita, niin festarialueen tungoksessa kuin leirintäalueella telttojen ympärillä. Jos omaisuuttasi viedään tai se rikkoutuu, tee korvaushakemus LähiTapiolan sähköisessä verkkopalvelussa.

2. Suojaa omaisuutesi

Aina ei voi varautua ja suojautua varkauksilta, mutta muista pakata festarilaukku fiksusti. Jos mahdollista, sijoita rahasi ja muut arvotavarasi eri paikkoihin. Telttaan ei kannata hankkia lukkoa koska silloin varas voi luulla, että siellä on jotain varastettavan arvoista ja murtautua sisään.

3. Pidä huolta nesteytyksestä ja suojaudu säältä

Muista juoda tarpeeksi vettä juhlinnan ohessa. Ota festarialueelle mukaan oma vesipullo, jota voit myöhemmin täyttää alueen vesipisteillä. Tämän lisäksi huolehdi sään mukaisesta vaatetuksesta ja muista pakata aurinkorasva tai sadetakki mukaan sääennusteen mukaisesti.

4. Ota mukaan ensiapuvälineitä

Laastarit auttavat monesti jo pitkälle mutta muista tarvittaessa alueelta löytyvät ensiaputeltat. Tapaturman tai sairaustapauksen sattuessa saat myös yhteyden TerveysHelppiin, joka on auki LähiTapiolan henkilöasiakkaille vuoden jokaisena päivänä kello 7-23.

Tutustu TerveysHelppiin tarkemmin täällä.

5. Älä hölmöile

Tapaturmia sattuu, eikä niitä aina voi ehkäistä, mutta ei välttämättä kannata rynnätä kokemattomana keskelle moshpittiä tai yrittää crowdsurfata lempibändin keikalla. Järki kannattaa pitää päässä, vaikka hauskaa pidetäänkin!

6. Sovi tapaamispaikka kavereiden kanssa

Festivaalialueen väenpaljoudessa saattaa helposti kadottaa ystäväporukan, joten pidä huolta siitä, että puhelimesi akku riittää. Ota tarvittaessa mukaan puhelimen matkalaturi, laita akun säästötila päälle mutta sovi kaiken varalta myös jokin tapaamispaikka, mikäli kadotat ystäväsi.

+ Huolehdi vakuutusturvasi kuntoon

Varovaisuudesta huolimatta joskus sattuu ja tapahtuu, joten omat vakuutukset on hyvä katsoa kuntoon hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Matkavakuutus korvaa myös kotimaan matkalla sattuneet henkilövahingot, kun taas matkatavaravakuutuksesta korvataan muun muassa matkatavaroiden varkauksia tai rikkoutumisia. Mikäli festarit järjestetään kotikaupungissasi, huolehdi tapaturmavakuutuksesi kuntoon. Mahdolliset omaisuusvahingot korvataan tässä tapauksessa kotivakuutuksesta.

Lue lisää LähiTapiolan matkavakuutuksista täällä.