LähiTapiola palkitsi turvallisuusosaajan Taitaja2018-kilpailussa – Tatu Neejärvi vei voiton

18.5.2018 - Turvallisuus

LähiTapiola on myöntänyt Turvalliset työtavat -palkinnon valtakunnallisissa Taitaja2018-kilpailuissa Tampereella. Palkintoa on myönnetty tunnustuksena erinomaisesta työturvallisuustyöstä jo yli 10 vuoden ajan.

Taitaja on valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, joka järjestetään vuosittain. Kilpailuun voivat osallistua kaikki kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevat nuoret.

Tänä vuonna LähiTapiolan palkinnon saajaksi valittiin Turvallisuusala-lajissa finalisti Tatu Neejärvi Tampereen seudun ammattiopistosta tunnustuksena erinomaisesta työturvallisuusosaamisesta. Lajissa vaaditaan muun muassa turvallisuuspainotteisten asiakaspalvelutilanteiden hallintaa, pelastustoiminnan johtamisen hallintaa ennen viranomaisen saapumista sekä turvatarkastustoiminnan käytännön hallintaa.

Turvalliset työtavat -palkinto on 300 euron suuruinen sijoitus LähiTapiola Hyvinvointi-sijoitusosakerahastoon.

Turvallisuus ja vahinkojen ennaltaehkäisy keskiössä

Taitaja2018-kilpailun slogan ”Taidolla tulevaisuuteen” viittaa tulevaisuuden muuttuviin töihin ja ammatteihin sekä ammatillisen koulutuksen tärkeyteen.

- Palkinnolla haluamme kertoa, että tulevaisuus asettaa uusia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia, niin oppilaille ja opettajille kuin meille kaikille. Elämänturvayhtiönä LähiTapiola haluaa olla mukana muuttamassa ja kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa terveemmäksi ja turvallisemmaksi. Haluamme korostaa näitä samoja teemoja kuin Taitaja-tapahtumien pysyvät teemat: turvallisuutta, hyvinvointia ja vahinkojen ennaltaehkäisyä. Nämä asiat ovat Elämänturvan ytimessä, kertoi LähiTapiolan johtava asiantuntija Jonna Lahtinen palkitsemistilaisuudessa.

Taitaja2018-kisat järjestettiin 14.–17.5.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat vuosittain ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin.

Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan. Taitaja-tapahtumassa yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten kilpailuja. Tapahtumassa voi myös tutustua eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin ja miettiä omaa ammatinvalintaa. Ensi vuonna kisat käydään Joensuussa.