Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Jani Tikkanen LähiTapiolan terveysliiketoiminnan johtajaksi

11.9.2017 - Uutinen

Lääketieteen tohtori Jani Tikkanen on nimitetty LähiTapiola-ryhmän terveysliiketoiminnan johtajaksi. LähiTapiola-ryhmä kasvattaa rooliaan elämänturvayhtiönä vakuutuspohjaisessa terveydenhuollossa ja avaa syksyn aikana muun muassa virtuaalisairaalan. Tikkanen siirtyy tehtäväänsä Harvardin yliopistosta, jossa hän on toiminut tutkijana viimeisen vuoden ajan.

- Elämänturvayhtiönä olemme uudistamassa suomalaista terveydenhuoltoa vakuutuspohjaisilla ratkaisuillamme. Avaamme syksyn aikana muun muassa virtuaalisairaalan ja tuomme uusia terveyspalveluita asiakkaillemme. Tulevaisuuden terveyspalveluiden kehittäminen vaatii innovatiivista ja ennakkoluulototonta kehitysotetta, josta Janilla on vahvoja näyttöjä. Hän on ehtinyt tarkastella terveydenhuollon kenttää monipuolisesti eri rooleissa yksityisellä ja julkisella sektorilla, sanoo LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho.

Jani Tikkanen vastaa jatkossa LähiTapiola-ryhmän kehittyvistä ja laajenevista terveyspalveluista, kuten virtuaalisairaalasta ja yhteistyöstä eri terveyspalvelutoimittajien kanssa. Tikkanen raportoi kehitysjohtaja Harri Aholle.

- Mahdollisuus mullistaa asiakaslähtöisesti suomalaista terveydenhuoltoa on erittäin innostava ja LähiTapiola-ryhmällä on hyvä asema toimia muutoksen etulinjassa. Haluamme ponnistella terveydenhuollon vaikuttavuuden lisäämiseksi ja olla jatkossa vahvasti läsnä ja tukena asiakkaidemme arjessa. Digitaaliset ratkaisut ovat keskeisellä sijalla rakentaessamme LähiTapiolasta elämänturvayhtiötä, sanoo LähiTapiolan terveysliiketoiminnan johtaja Jani Tikkanen.

Tikkanen toimi viimeisen vuoden ajan Harvardin yliopistossa tutkijana, jossa hän syventyi tutkimusaiheeseensa sydänperäisten äkkikuolemien ennaltaehkäisystä. Hän väitteli aiheesta 2013 ja on kokeellisen kardiologian dosentti Oulun yliopistossa.

CV Jani Tikkanen:

• Tutkija, Harvardin yliopisto
• Perustaja, Kuura Health Oy
• Johtava ylilääkäri, Keravan kaupunki
• Ylilääkäri, lääketieteellinen johtaja, Stella kotipalvelut
• Lukuisia tehtäviä mm. Mehiläinen, Meedoc, Suomen Urheiluliitto, Mediverkko
• Lääketieteen tohtori, dosentti, Oulun yliopisto