Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan ja Suomen Punaisen Ristin elvytys- ja hätäensiapukoulutuksen suorittanut jo yli 25 000 henkilöä – syksyllä koulutetaan tuhansia lisää

8.9.2017 - Turvallisuus

LähiTapiola tarjoaa vuoden 2017 aikana maksuttoman elvytys- ja hätäensiapukoulutuksen kymmenille tuhansille henkilöille. Merkittävä osa uusista sankareista, kaikkiaan jopa 40 000, on 5.-6.-luokkalaisia koululaisia. Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa. Alkuvuonna koulutuksiin osallistui jo noin 25 000 henkilöä, ja tuhansia lisää koulutetaan syksyn aikana kautta Suomen.

- Haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla rakennetaan LähiTapiolan elämänturva-strategian mukaisesti terveempää ja turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen. Saimme esimerkiksi aivan hiljattain kiittävän viestin koulutuksemme suorittaneelta henkilöltä, joka oli osannut antaa elintärkeää ensiapua sairauskohtauksen saaneelle, kertoo LähiTapiolan Sankarikoulutuksista vastaava Hanna-Leena Jauho.

- Otimme vuoden alussa tavoitteeksi tarjota elvytyskoulutus 30 000 koululaiselle. Kysyntä on ollut ilahduttavan suurta ja teimmekin kesän jälkeen päätöksen lisätä koululaisten syksyn koulutuksiin 10 000 paikkaa, jolloin yhteensä 40 000 koululaista pääsee oppimaan näitä tärkeitä taitoja tämän vuoden aikana, hän jatkaa.

- Suomen Punaisessa Ristissä haluamme viedä elvytys- ja ensiaputaitoja Suomessa laajalti eteen päin, ja LähiTapiola valtakunnallisena turvallisen elämän toimijana on tähän mainio kumppani. Koulutamme yhdessä huikeat noin 40 000 koululaista tänä vuonna. Tällä mahdollistetaan monelle koululaiselle ensimmäinen elvytyskoulutus, joka voi jonain päivänä vielä pelastaa toisen hengen. Koululaiset saavat kursseilta myös elvytyspaketit, joiden tukemana voivat opastaa perheenjäseniään. Varsinaisten ensiaputaitojen lisäksi onkin myös tärkeä pitää yllä keskustelua toisista välittämisen merkityksestä niin kouluissa kuin kodeissa, kertoo Punaisen Ristin ensiapukoulutuksen päällikkö Mirja Sjöberg.

- Yhteiset toimenpiteemme LähiTapiolan kanssa kattavat tänä vuonna myös satoja avoimia ensiapukursseja kautta Suomen.

LähiTapiolan alueyhtiöissä eri puolilla Suomea on tarjolla syksyn aikana kymmeniä neljän tunnin mittaisia ensiapukursseja. Koulutuskalenteri ja ilmoittautumiset: sankarikoulutus.fi.

Lauantaina 9.9.2017 vietetään Maailman ensiapupäivää. Päivää on vietetty vuodesta 2000 lähtien Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton toimesta syyskuun toisena lauantaina.