Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Uuden työeläkeyhtiön nimeksi Elo

15.5.2013 -

Eläke-Fenniasta ja LähiTapiola Eläkeyhtiöstä muodostettavan uuden työeläkeyhtiön nimeksi tulee Elo. Uuden yhtiön perustehtävä kiteytyy sen nimessä. Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on mukana yksilön ja yrityksen elämän kaikissa vaiheissa.

- Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo tulee olemaan työeläkealan vaikuttaja ja haastaja, joka huolehtii vastuullisesti asiakkaidensa työeläketurvasta. Keskeinen osa tätä vastuuta on eläkevarallisuudesta huolehtiminen ja tulevien eläkkeiden turvaaminen, sanoo vuoden 2014 alussa Elon toimitusjohtajana aloittava Lasse Heiniö.

Uuden yhtiön nimi syntyi henkilöstölle suunnatun nimikilpailun tuloksena. Nimeksi haluttiin suomalainen nimi, joka kuvastaa työntekoa, pysyvyyttä, eläkkeen tuomaa turvaa ja yrittäjyyttä.

- Tavoitteenamme on olla ihmisen ja yrityksen kokoinen ja näköinen työeläkeyhtiö. Nimemme mukaisesti kannamme vastuuta ihmisistä ja yrityksistä koko niiden elinkaaren ajan, sanoo Elon tuleva varatoimitusjohtaja Satu Huber.

Uuden yhtiön visuaalisen identiteetin suunnitteli Taivas, joka oli myös vahvasti mukana nimiprosessissa.

- Uusi nimi, Elo ja sen visuaalinen identiteetti sisältävät koko uuden yhtiön elämänkokoisen mission. Auringon omainen visuaalinen elementti osana Elon liikemerkkiä rakentaa tarinan hyvästä työelämästä ja onnellisesta eläkeajasta. Positiivisuus ja elämänmyönteisyys ohjasivat suunnittelua koko prosessin ajan, sanoo Taivaassa suunnitteluprosessista vastannut Mikko Helme.

Elo aloittaa vuoden 2014 alussa

Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö aloittavat Elo-nimisenä vuoden 2014 alusta. Uusi yhtiö on Suomessa kasvavien ja työllistävien yritysten sekä yrittäjien etuja ajava työeläkevakuuttaja. Asiakkaiden lisäksi fuusio hyödyttää myös koko suomalaista yhteiskuntaa lisäämällä työeläkejärjestelmän tehokkuutta ja toimintavarmuutta. Yhdistymisen synergiaetuna syntyvät liikekulusäästöt näkyvät fuusiovaiheen jälkeen yhtiön asiakkaiden vakuutusmaksualennuksissa.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo panostaa erityisesti asiakkaiden kilpailukykyä parantaviin yritysrahoituksen ja työhyvinvoinnin palveluihin.

Fuusio ei edellytä toimenpiteitä asiakkailta. Elon tavoitteena on jatkaa tiivistä yhteistyötä LähiTapiolan ja Fennian kanssa toimien tasapuolisesti molempien yhtiöryhmien työeläkevakuutuskumppanina.

Fuusio edellyttää vielä viranomaisten ja yhtiökokousten hyväksynnän.

Lisätietoja:
Eläke-Fennian toimitusjohtaja Lasse Heiniö, puh. 010 503 7204
LähiTapiola Eläkeyhtiön toimitusjohtaja Satu Huber, puh. 050 568 8325
Visuaalinen identiteetti: Mikko Helme, puh. 050 511 6767