Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola panostaa nuorten osaamiseen ja tulevaisuuteen

14.5.2013 -

LähiTapiolan tiedote Ratkaisun paikka 2013 -messuilla 14.5.2013

LähiTapiola haluaa olla aktiivinen toimija ja vaikuttaja sekä valtakunnallisesti että lähiyhteisöissään. Pääteemana LähiTapiolan yhteiskuntavastuussa on ihmisten turvallisuuden, hyvinvoinnin ja menestymisen edistäminen. Erityisen tärkeänä yhtiöryhmä pitää nuorten tulevaisuuden mahdollisuuksien ja taloudellisen osaamisen kehittämistä.

Konkreettisena tekona  nuorten työllistymisen parantamiseksi LähiTapiola on lähtenyt mukaan Suomen hallituksen lanseeraamaan nuorisotakuuohjelmaan, jonka tarkoituksena on varmistaa nuorille mahdollisimman nopea työllistyminen. Vuoden 2013 aikana LähiTapiola-ryhmän yhtiöt työllistävät noin 300 nuorta ympäri Suomea kesätöihin, työharjoitteluun ja myös pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

Nuorisotakuu toteutuu neljällä eri tasolla

Nuorisotakuuta on lähestytty LähiTapiolassa neljästä eri näkökulmasta. Yhtiö on palkannut työttömiä nuoria yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa, tarjonnut nuorille opiskelijoille kesätöitä ja harjoittelupaikkoja sekä järjestänyt lukioikäisille ensimmäisiä kesätyömahdollisuuksia ”Tienaa tonni”  -kampanjan muodossa.

”Monilla 15–16-vuotiailla on hankaluuksia löytää se ensimmäinen kesätyöpaikka. Haluamme olla mukana tukemassa nuoria saamaan kenkänsä työelämän oven väliin”, kertoo LähiTapiolan yhteiskuntavastuujohtaja Anu Pylkkänen. "Nuoria kesätyöläisiä on myös ”lainattu” LähiTapiolan yhteistyökumppaneille erilaisiin työtehtäviin, mikä omalta osaltaan vahvistaa organisaatioiden välistä suhdetta. Muun muassa urheiluseurojen kesäkerhot ovat saaneet motivoituneita vetäjiä ohjelman kautta."

Hyvinvoinnin haasteita ratkotaan yhdessä Helsingin yliopiston kanssa

LähiTapiola-ryhmän ja Helsingin yliopiston tänä keväänä toteuttamassa yhteistyöprojektissa on pureuduttu suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan suuriin haasteisiin ja pyritty löytämään niihin konkreettisia ratkaisuehdotuksia. 

Hyvä yhteiskunta Master Class -ohjelmassa 47 osallistujaa yhteiskunnan eri sektoreilta on kuudessa itsenäisessä ryhmässä työstänyt omaa hyvän yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävää konseptiaan. Ryhmien tuottamat ratkaisuvaihtoehdot esitellään ja paras niistä palkitaan 15.5.2013 Helsingin yliopistossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Ohjelman toteutuksessa on ollut mukana ajatushautomo Demos Helsinki ja osallistujien työskentelyä on tukenut 11 mentorin ryhmä. Osallistujilleen Master Class on tarjonnut ainutlaatuisen oppimiskokemuksen ja verkostoitumismahdollisuuksia erilaisten yhteiskunnallisten toimijoiden ja yliopistoyhteisön kanssa.

Lisätietoja:
Anu Pylkkänen
Johtaja
Yhteiskuntasuhteet ja vastuullinen yritystoiminta -yksikkö
LähiTapiola
puh. 09 453 2805
anu.pylkkanen@lahitapiola.fi