Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola jatkaa yhteistyötään Euroopan investointirahaston kanssa – pk-yrityksille tarjolla lisää täydentävää rahoitusta

8.10.2021 - Talous

LähiTapiolan yhteistyö Euroopan investointirahaston kanssa jatkuu. Aiemman Innovfin-lainatakausohjelman jatkoksi LähiTapiola on allekirjoittanut 40 miljoonan euron määräisen EGF-lainatakausohjelman sopimuksen. Ohjelma on osa EU:n jäsenvaltioiden perustamaa Pan-European Guarantee Fundin toimintaa, jonka tarkoituksena on vastata etenkin koronapandemian aiheuttamiin rahoitushaasteisiin.

EGF –ohjelman kautta pk-yritykset, jotka ovat pitkällä aikavälillä elinkelpoisia ja olisivat täyttäneet rahoittajan rahoituskelpoisuusedellytykset ennen pandemian alkua voivat saada joustavammin yritysrahoitusta erilaisiin kasvuvaiheisiinsa, kuten yrityskauppoihin, investointeihin, rahoituksen uudelleenjärjestelyihin sekä käyttöpääomatarpeisiin.

LähiTapiola liittyi aiempaan InnovFin SME –ohjelmaan ensimmäisenä vakuutusyhtiönä Suomesta ja ainoana suomalaisen toimijana takausta voitiin käyttää LähiTapiola Yritysrahoitus I Ky:n myöntämän täydentävän yritysrahoituksen sekä senior- että junior –lainoihin. Uusi EGF-ohjelma soveltuu myös senior- ja juniorlainoihin. Juniorlainojen käyttötarkoituksena on tyypillisesti erilaiset yritysjärjestelyt ja isommat investoinnit.

- Olemme erittäin iloisia, että yhteistyö EIF:n kanssa jatkuu ja että meidät valittiin mukaan myös tähän jatko-ohjelmaan. Ohjelman avulla LähiTapiolan nykyiset ja tulevat vakuutusasiakkaat voivat saada täydentävää yritysrahoitusta eri kasvuvaiheisiinsa LähiTapiolasta. Rahoituksen avulla voimme auttaa suomalaisia yrityksiä investoimaan Suomeen ja parantaa niiden kilpailukykyä. Euroopan Investointirahaston kanssa takausohjelman prosessi on sujunut erinomaisesti, ja jatkamme mieluusti heidän kanssa yhteistyötä myös uuden takausohjelman muodossa, Matti Kiviniemi sanoo.

Euroopan Investointirahaston pääjohtaja Alain Godard sanoo, että tämän takausohjelman avulla Euroopan Investointirahasto pystyy tekemään vielä enemmän sitä, mitä se parhaiten osaa, eli tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia eurooppalaisille PK-yrityksille. Rahoitus auttaa yrityksiä kasvamaan.

-Suomalaiset yritykset yhdessä muiden eurooppalaisten yhtiöiden kanssa ovat joutuneet kärsimään koronapandemiaan liittyneistä rajoitustoimista, joten EIF on hyvin tyytyväinen siihen, että he pystyvät jatkamaan LähiTapiolan kanssa yhteistyötä rahoituksen kanavoinnissa yrityksille, Godard sanoo.

Takausohjelman puitteissa lainoja 40 miljoonalla eurolla

LähiTapiola Yritysrahoitus I Ky:n on mahdollista myöntää ohjelman puitteissa lainoja yhteensä 40 miljoonan euron määrästä. Lainat, joille takausohjelma soveltuu, ovat kooltaan tyypillisesti puolesta miljoonasta eurosta seitsemään miljoonaan euroon ja LähiTapiola toimii asiakkaan täydentävänä rahoittajana 10-40 prosentin osuudella kokonaisrahoituksesta yhdessä asiakkaan päärahoittajan kanssa. EGF:n takauksen osuus on 70 prosenttia lainasta.

Takausohjelma on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka työllistävät alle 250 henkilöä. Takaus on tarkoitettu taloudellisesti kannattaviin investointeihin, käyttöpääomatarpeisiin, uudelleenrahoituksiin sekä yritysjärjestelyihin ja yhtiöllä tulisi olla osoitus kannattavasta liiketoiminnasta.

- Takausohjelman ansiosta LähiTapiolan nykyisten ja tulevien yritysvakuutusasiakkaiden on mahdollista saada rahoitusta asiakasystävällisemmällä hinnoittelulla. Ohjelma kantaa osan luoton riskeistä, Kiviniemi sanoo.

Lue lisää LähiTapiolan tarjoamista yritysrahoituspalveluista täältä.