Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Itä: Kuljetusliike Ryhänen & Bäck arvostavat asiantuntevaa vakuutusmyyjää ja toimivaa korvauspalvelua

20.8.2021 - Riskienhallinta

kuljetusliikkeen pekka ja tero

Kuljetusliikkeelle kertyy hurjasti kilometrejä ja välillä myös sattuu ja tapahtuu. Yrittäjät Pekka ja Tero nukkuvat yönsä rauhallisemmin, kun vakuutukset ovat kunnossa. Hiljattain aloittaneet liikekumppanit arvostavat asiantuntevaa palvelua, jossa riskit kartoitetaan huolellisesti.

Pekka ja Tero olivat tahoillaan ajaneet rekkaa palkkatyöläisenä. Vuonna 2019 heillä avautui sopiva sauma laittaa oma auto. Päätös ryhtyä yrittäjäksi vaati pitkiä yhteisiä keskusteluja ja molempien omia pohdintoja. Mutta kun hommaan lähdettiin, niin täysillä on menty eteenpäin.

”Firman toiminta on nyt muutaman vuoden aikana laajentunut yhdestä autosta kolmeen. Henkilökuntaa meillä on 10 henkeä ja tietenkin me yrittäjät”, Tero avaa.

Yrittäminen on motivoivaa, mutta vaatii myös hurjasti. Kaksikko ei kuitenkaan ole katunut.

”Onhan tässä monta juttua opittu kantapään kautta. Ei sitä älynnytkään miten iso vastuu on, kun porukkaa ja persoonia on tullut lisää. Ennen oli vastuussa vain itsestään ja nyt on muistakin. Ajamisen lisäksi meidän aikaa vie monet hallinnolliset työt, ajolistat ja työvuorot sekä huollot”, Tero kertoo.

Pekalle ja Terolle oli alusta asti selvää, että vakuutusten pitää olla kuljetusalalla kunnossa. Auton on liikuttava vuoden jokaisena päivänä ja vahingon sattuessa korvausten on hoiduttava.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä LähiTapiolaan. On meille ehtinyt jo pari vahinkoa sattua. Kerran auto suistui ojaan ja toisella kertaa myrskytuuli kaatoi puun auton päälle. Laitoin vahingosta kuvan meidän yhteyshenkilölle Virpille ja heti lähti asiat pyörimään. Korvaus ovat hoituneet nopeasti ja helposti”, Pekka kiittelee.

”Korvausten lisäksi meitä on auttanut oikeasti asiantunteva palvelu, jossa riskit kartoitetaan laajasti. Olemme vakuuttaneet henkilöstön myös vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella. LähiTapiolan hinta-laatusuhde on hyvä”, Pekka sanoo.

Riskeihin varautumiseen kuuluu vakuuttamisen lisäksi myös vahinkojen ennaltaehkäisy. Pekalle ja Terolle tämä on itsestään selvää. Kuljetusliikkeellä siihen kuuluu kalustosta ja henkilöstöstä huolen pitäminen. Rekkamiesten työvuorot ovat pitkiä, joten tarpeelliset lepoajat ovat tarpeen. Myös autoihin tulee jopa 400 000 kilometriä vuodessa. Kalustoa pitää siis ennakoivasti huoltaa.

”Kaikesta huolimatta yrittäminen motivoi. Tässä voi vaikuttaa omaan työntekoon. Ja tärkeää on, että rakentaa omaa juttua. Kahdestaan ja hyvän henkilökunnan kanssa on innostava tehdä. Parempi punnita asioita yhdessä kuin yksin”, Tero päättää.

Lue lisää yritysvakuuttamisesta täältä: yritysvakuutukset