Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pirkanmaa: LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti defibrillaattorin Virtain seurakunnalle ja viiteen muuhun kohteeseen toimialueellaan

21.5.2021 - Turvallisuus

Sepelvaltimotaudista aiheutuva äkillinen sydänkohtaus on edelleen yleisin kuolinsyy sekä miehillä että naisilla Suomessa. Hädän tullessa helposti saatavilla oleva defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa.

Sydäniskuri on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö. Defibrillointiin on ryhdyttävä jo 3-5 minuutin kuluessa elottomuudesta. Jokainen viiveminuutti huonontaa selviytymisen ennustetta 10-12 %.

- Onneksi neuvovia maallikkokäyttöisiä sydäniskureita alkaa olla jo useimmissa yleisissä tiloissa. Elämänturvaa edistävänä vakuutusyhtiönä haluamme toimia turvallisuuden edistämiseksi. Kuluneen vuoden aikana hankimme ja lahjoitimme kuusi defibrillaattoria paikallisen yhteisön käytettäväksi ja hyödyksi. Tavoitteena on varmistaa, että mahdollisimman monella olisi hädän sattuessa helppo ja nopea pääsy elintärkeän sydäniskurin luo, toimitusjohtaja Pentti Kuusela LähiTapiola Pirkanmaalta kertoo.

Virtain seurakunnalle lahjoitetun defibrillaattorin kävi luovuttamassa asiakkuuspäällikkö Kirsti Syvänen LähiTapiola Pirkanmaalta. Seurakunnan edustajat vs. kirkkoherra Jukka Taskinen, talouspäällikkö Tuija Tolvanen ja some-vastaava Anssi Nyman ottivat lahjoituksen suurella ilolla vastaan. Sydäniskuri on sijoitettu seurakuntalon eteisaulaan.

- Olemme jo pitkään miettineet sydäniskurin hankintaa seurakuntatalon tiloihin, sillä täällä on paljon kävijöitä ja usein iäkkäämpääkin väkeä. Tämä lahjoitus tuli tarpeeseen ja juuri oikeaan aikaan. Henkilökunta tulee saamaan myös LähiTapiolan Pirkanmaan tarjoaman hätäensiapukoulutuksen syksyn aikana, jotta laitteen käyttäminen tulee myös tutuksi, talouspäällikkö Tolvanen kertoo.

Kun hätätilanne iskee, ensihoito on harvoin välittömässä läheisyydessä. Tällöin lähellä olevat tuovat ratkaisevan avun. Monen mielestä ensiaputaidot ovatkin kansalaisten perustaitoja. LähiTapiola Pirkanmaan yhteiskuntavastuu on konkreettisia tekoja omistaja-asiakkaiden ja lähiyhteisön hyväksi.

- Lähiyhteisemmö turvallisuutta edistävistä hankkeistamme esimerkkejä ovat maksuttomat hätäensiapu- ja alkusammutuskoulutukset, sammutintarkastukset, defibrillaattori- ja heijastinliivilahjoitukset sekä lahjoitukset yleishyödyllisten yhteisöjen hyväksi LähiLahjoitus-rahastomme turvin, toimitusjohtaja Kuusela kertoo.

Virtain seurakunnan lisäksi defibrillaattoreita on lahjoitettu kuluneen vuoden aikana Tampereen messu- ja urheilukeskuksen A-E hallin nivelosaan, Kauppakeskus Veskaan Pirkkalaan, kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan Nokialle ja monitoimikeskus Siltaan Hämeenkyröön. Lisäksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS sai käyttöönsä kannettavan defibrillaattorin Kalevantien toimipisteeseen Tampereelle.


Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta Nokialla.


Monitoimikeskus Silta Hämeenkyrössä.


Tampereen Messukeskus.