Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pohjanmaa valitsi Vaasan Sähkön tuulisähkön

19.5.2021 - Turvallisuus

LähiTapiola Pohjanmaa on valinnut Vaasan Sähkön Tuulisähkön kaikkiin 10 Pohjanmaan toimipisteeseen. Tuulisähkö on vihreää, päästötöntä sähköä. Se on tuotettu kotimaisella tuulivoimalla, joka on uusiutuvaa ja yksi puhtaimmista muodoista tuottaa energiaa.

Yritykset kiinnittävät toiminnassaan jatkuvasti enemmän huomiota kestäviin valintoihin – myös sähköntoimittajaa ja sähkötuotetta valitessaan. Yritysten vastuullinen toiminta kiinnostaa myös asiakasta, ja esimerkiksi yrityksen hiilijalanjälki on kiinnostava tieto asiakasnäkökulmasta. Sähkösopimuksella on suuri merkitys yrityksen hiilijalanjäljen muodostumisessa. Sähkösopimusta valitessa on hyvä pohtia, miten se sopii yrityksen arvoihin ja osaksi yrityksen muuta vastuullista toimintaa.

- Vastuullinen toiminta, ennakoiva elämänturva ja paikallisuus ovat juurtuneet syvälle LähiTapiolan keskinäisyyden ytimeen. Olemme itse aktiivinen alueellinen vaikuttaja ja pyrimme omalla toiminnalla lisäämään paikallisten yhteisöjen elinvoimaisuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että pyrimme aina käyttämään paikallisten yritysten palveluita. Osana vastuullista toimintaa halusimme siirtyä käyttämään alkuperävarmennettua tuulisähköä ja Vaasan Sähkön Tuulisähkö on sekä vastuullista että paikallista, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala kertoo.

Ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä on tärkeää siirtyä päästöttömiin ja uusiutuviin energianlähteisiin. Vaasan Sähkö osallistuu Suomen yhteisiin ilmastotalkoisiin muun muassa kehittämällä uusia ilmastoystävällisiä tuotteita asiakkaillemme ja vihreä sähkö on yrityksille monesta syystä hyvä vaihtoehto.

- On ollut upeaa huomata, kuinka yhä useammat yritykset kiinnittävät huomiota kestäviin valintoihin ja omaan hiilijalanjälkeensä. Näin ollen meidän oma toimintamme Vaasan Sähköllä sopii hyvin yhteen asiakkaiden tarpeiden kanssa, sillä kehitämme palveluitamme jatkuvasti yhä vastuullisempaan suuntaan tarjoamalla asiakkaillemme erilaisia ympäristöystävällisiä ratkaisuja, Vaasan Sähkön myyntipäällikkö Jussi Vaissalo kommentoi.


Miten tuulisähkö sopii LähiTapiola Pohjanmaan arvoihin ja muuhun vastuulliseen toimintaan?

- LähiTapiola Pohjanmaan tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, teemme pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuden parantamiseksi omissa kiinteistöissä ja tuulisähkö on erinomainen keino hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. LähiTapiola on ainoana kotimaisena vakuutusryhmänä allekirjoittanut YK:n kestävän vakuuttamisen periaatteet. Tämä edellyttää, että sisällytämme ilmastonmuutosnäkökulman osaksi päätöksentekoamme. Toimintamme peruskivet ovat arvomme hyväntahtoisuus, rohkeus ja intohimo. Haluamme hyvää työkavereillemme, asiakkaillemme sekä meitä ympäröiville yhteisöille, Haarala sanoo.

- Uusiutuvilla energianlähteillä tuotetun sähkön, kuten tuulisähkön, valitseminen on tehokas ja yksinkertainen tapa osoittaa vastuullisuutta ja tuoda esiin yrityksen arvoja. LähiTapiola Pohjanmaan ja Vaasan Sähkön arvot ovat pohjimmiltaan hyvin samankaltaiset ja onkin todella hienoa, että nyt kaikki yhtiön Pohjanmaan toimipistettä käyttävät meidän kotimaista, paikallisesti ja vastuullisesti tuotettua tuulisähköä, Vaissalo lisää.