Loimi-Häme: Vapaa-ajan tapaturmavakuutus varmisti työntekijälle nopean hoidon ja työnantajalle päivärahakorvauksen
7.5.2021 - Henkilöstö
Fysioterapiayrittäjä Tiina Leinonen yllättyi positiivisesti työntekijän vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen hyödyistä, kun hänen työntekijänsä loukkasi polvensa ja joutui operoitavaksi.
Tiina Leinonen on toiminut yrittäjänä jo lähes kolmekymmentä vuotta, joista Parolan Fysioterapian yrittäjänä vuodesta 2005 lähtien. Leinosen fysioterapiayritys on erikoistunut etenkin liikunta- ja kehitysvammaisten hoitoon sekä neurologisia sairauksia sairastaviin nuoriin ja aikuisiin. Uusimpana terapiamuotona heillä on ratsastusterapia, joka auttaa sekä fyysisesti että psyykkisesti kuntoutettavia asiakkaita.
Viime vuosina Leinosella on ollut yrityksissään kolmesta neljään työntekijää.
- Kun LähiTapiolan yhteyshenkilöni Marita Tuomi ehdotti vakuutusturvan tarkastuksen yhteydessä työntekijöille vapaa-ajan laajennusta, en ensin osannut ajatella tarvitsevani sellaista. Työntekijöilleni ei ole aikaisemmin sattunut haavereita. Kun kuulin vakuutuksen hyödyistä ja edullisesta hinnasta, päätin sen työntekijöilleni ottaa muutama vuosi sitten. Onhan tämä mukava lisäetu myös työntekijöilleni, kertoo Leinonen.
Todellisen hyötynsä vakuutus osoitti viime vuonna kun Tiina Leinosen työntekijä loukkasi polvensa vapaa-ajalla ja joutui leikkaukseen.
- Työntekijäni pääsi tapaturman tapahduttua saman tien yksityisvastaanotolle lääkäriin ja polven operointiaikakin järjestyi nopeasti samalta lääkäriasemalta. Omaa rahaa hänen ei tarvinnut käyttää lainkaan, sillä laskutus tapahtui suoraan LähiTapiolaan. Vakuutus korvasi myös lääkkeet sekä fysikaalisen hoidon omalla paikkakunnalla. LähiTapiolasta saimme myös oman yhteyshenkilön, joka oli työntekijääni ja minuun yhteydessä kertoakseen kaikista vakuutuksen mahdollisuuksista.
-Arvostan työnantajana sitä, että prosessi toimi todella nopeasti ja helposti. Työntekijän paraneminen pääsi nopeasti alkuun, kun leikkausaika järjestyi poikkeusaikanakin pikaisesti. Teemme fyysistä työtä ja joudumme olemaan pidempään sairaslomalla kuin istumatyötä tekevät tällaisissa tapauksissa, siksi nopea ja laadukas hoito ovat tärkeitä. Minulle maksettiin myös päivärahakorvausta siltä ajalta, jolta maksoin sairausajan palkkaa työntekijälleni, Leinonen summaa.
Tiina Leinonen suosittelee muillekin yrittäjille henkilöstön lisäturvaa. Siitä on etua sekä työntekijälle että yrittäjälle.
Voit lukea lisää työntekijän täydentävästä turvasta nettisivuiltamme https://www.lahitapiola.fi/yritys/vakuutukset/henkiloston-taydentava-turva
Työntekijäni pääsi tapaturman tapahduttua saman tien yksityisvastaanotolle lääkäriin ja polven operointiaikakin järjestyi nopeasti samalta lääkäriasemalta. - Tiina Leinonen, Parolan Fysioterapia Oy
Toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto: ”Jokaisen johtajan täytyy ottaa työturvallisuus tosissaan”
7.5.2021 | Työelämä
Mikko Kuusilehto oli Kuusakosken operatiivisena johtajana aloittaessaan havainnut, että yrityksen työturvallisuudessa oli petrattavaa. Tapaturmataajuusluvut huitelivat korkealla ja etenkin lyhyitä poissaoloja kertyi. Yrityksessä päätettiin alkaa tarkastella työturvallisuutta ja parantaa sitä. Kuusilehto ryhtyi puhumaan jokaisessa henkilöstötilaisuudessa työturvallisuudesta. Yrityksen kulttuurinmuutos ei olisi tapahtunut ilman toistoa, selkeiden prosessien luomista ja ihmisten havahduttamista, mistä iso kiitos kuuluu esimiehille. Kuusilehto kertoo konkreettiset vinkkinsä työturvallisuuskulttuurin muutokseen.
Mihin sinun kohdallasi yhteiskunnan tarjoama sosiaaliturva riittäisi? Katso laskelma, kuinka keskivertosuomalaiselle kävisi eri elämän ikävien yllätysten sattuessa
6.5.2021 | Talous
Suomalaiset suhtautuvat suomalaiseen sosiaaliturvajärjestelmään positiivisesti, ilmenee LähiTapiolan kyselystä. Ison osan mielestä on kuitenkin vaikea arvioida, mihin sosiaaliturva riittäisi elämän isoissa muutostilanteissa. LähiTapiola laski, miten puolison kuolema, työkyvyttömyys ja eläke vaikuttaisivat yksilön ja perheen talouteen.
Lappi: VPK-toiminta kasvattaa turvallisuustietoisia ja –taitoisia kansalaisia
6.5.2021 | Elämänturva
Harvaan asutussa Lapin maakunnassa vapaaehtoiset palokunnat osallistuvat noin puoleen kaikista pelastustehtävistä. Nuorisotyön kautta saadaan paitsi palokuntien hälytysosastoihin ihmisiä ja alalle ammattilaisia, myös yhteiskuntaan turvallisuustietoisia ja –taitoisia kansalaisia. LähiTapiola tukee vapaaehtoista palokuntatyötä lahjoittamalla 20.000 euroa Lapin Pelastusliitolle käytettäväksi palokuntanuorten koulutukseen.