Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Loimi-Häme: Vapaa-ajan tapaturmavakuutus varmisti työntekijälle nopean hoidon ja työnantajalle päivärahakorvauksen

7.5.2021 - Henkilöstö

Fysioterapiayrittäjä Tiina Leinonen yllättyi positiivisesti työntekijän vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen hyödyistä, kun hänen työntekijänsä loukkasi polvensa ja joutui operoitavaksi.

Tiina Leinonen on toiminut yrittäjänä jo lähes kolmekymmentä vuotta, joista Parolan Fysioterapian yrittäjänä vuodesta 2005 lähtien. Leinosen fysioterapiayritys on erikoistunut etenkin liikunta- ja kehitysvammaisten hoitoon sekä neurologisia sairauksia sairastaviin nuoriin ja aikuisiin. Uusimpana terapiamuotona heillä on ratsastusterapia, joka auttaa sekä fyysisesti että psyykkisesti kuntoutettavia asiakkaita.

Viime vuosina Leinosella on ollut yrityksissään kolmesta neljään työntekijää.

- Kun LähiTapiolan yhteyshenkilöni Marita Tuomi ehdotti vakuutusturvan tarkastuksen yhteydessä työntekijöille vapaa-ajan laajennusta, en ensin osannut ajatella tarvitsevani sellaista. Työntekijöilleni ei ole aikaisemmin sattunut haavereita. Kun kuulin vakuutuksen hyödyistä ja edullisesta hinnasta, päätin sen työntekijöilleni ottaa muutama vuosi sitten. Onhan tämä mukava lisäetu myös työntekijöilleni, kertoo Leinonen.

Todellisen hyötynsä vakuutus osoitti viime vuonna kun Tiina Leinosen työntekijä loukkasi polvensa vapaa-ajalla ja joutui leikkaukseen.

- Työntekijäni pääsi tapaturman tapahduttua saman tien yksityisvastaanotolle lääkäriin ja polven operointiaikakin järjestyi nopeasti samalta lääkäriasemalta. Omaa rahaa hänen ei tarvinnut käyttää lainkaan, sillä laskutus tapahtui suoraan LähiTapiolaan. Vakuutus korvasi myös lääkkeet sekä fysikaalisen hoidon omalla paikkakunnalla. LähiTapiolasta saimme myös oman yhteyshenkilön, joka oli työntekijääni ja minuun yhteydessä kertoakseen kaikista vakuutuksen mahdollisuuksista.

- Arvostan työnantajana sitä, että prosessi toimi todella nopeasti ja helposti. Työntekijän paraneminen pääsi nopeasti alkuun, kun leikkausaika järjestyi poikkeusaikanakin pikaisesti. Teemme fyysistä työtä ja joudumme olemaan pidempään sairaslomalla kuin istumatyötä tekevät tällaisissa tapauksissa, siksi nopea ja laadukas hoito ovat tärkeitä. Minulle maksettiin myös päivärahakorvausta siltä ajalta, jolta maksoin sairausajan palkkaa työntekijälleni, Leinonen summaa.

Tiina Leinonen suosittelee muillekin yrittäjille henkilöstön lisäturvaa. Siitä on etua sekä työntekijälle että yrittäjälle.

Voit lukea lisää työntekijän täydentävästä turvasta nettisivuiltamme https://www.lahitapiola.fi/yritys/vakuutukset/henkiloston-taydentava-turva