Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

MB Rahastot vahvistamaan LähiRahoituksen kasvua – LähiTapiola jatkaa vähemmistöomistajana

2.4.2021 - Talous

Suomen pk-sektorin johtava laskurahoituksen tarjoaja LähiRahoituksessa omistusta järjestellään uudelleen. MB Rahastot sijoittaa 1.4.2021 allekirjoitetun yritysjärjestelyn myötä yhtiöön. Myös yhtiön toimiva johto nousee yhtiön omistajistoon. LähiTapiola jatkaa LähiRahoituksessa vähemmistöomistajana.

LähiRahoitus on Suomen johtava pk-sektorin laskurahoittaja, joka on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Yhtiön omistusta järjestellään maaliskuun lopussa allekirjoitetun yritysjärjestelyn seurauksena uudelleen. Suomalainen pääomasijoittaja MB Rahastot nousee tekemällään sijoituksella LähiRahoituksen merkittäväksi omistajaksi.

Myös yhtiön toimiva johto ostaa osuuden yhtiöstä. LähiTapiola jatkaa LähiRahoituksen vähemmistöomistajana.

- Olemme olleet yhtiön omistaja useiden vuosien ajan. Olemme kehittäneet ja vieneet yhtiötä eteenpäin. Sijoituksena omistus voimakkaasti kasvaneessa yhtiössä on ollut hyvä ja uskomme vastaavan positiivisen kehityksen toteutuvan jatkossakin. Uskomme laskusaatavien rahoituksen kysynnän kasvavan tulevaisuudessa kaikenkokoisissa yrityksissä, yritysrahoituksesta vastaava johtaja Matti Kiviniemi LähiTapiolasta sanoo.

-LähiRahoitus on onnistunut kasvamaan erinomaisesti ja lunastanut paikkansa suomalaisessa pk-sektorin rahoituskentässä alansa edelläkävijänä. Yhtiöllä on kokenut ja sitoutunut johto, joka käytyjen neuvottelujen aikana yhdessä koko muun henkilöstön kanssa on luonut erittäin vakuuttavan kuvan yhtiön laadukkaasta tekemisestä. Haluamme olla mukana tukemassa yrityksen kasvun jatkumista ja uskomme, että kasvavassa markkinassa riittää tilaa myös uusille palveluille. Kokeneena muutosprojektien toteuttajana pystymme auttamaan yhtiötä sen tavoitteissa, Jussi Salminen, partneri, MB Rahastoista toteaa.

-LähiRahoituksen kunniatehtävänä on ollut auttaa suomalaisia pk-yrityksiä menestymään omassa liiketoiminnassaan. Koko henkilöstömme on innoissaan yrityskaupan myötä avautuvista mahdollisuuksista. Tulemme jatkossakin kuuntelemaan asiakkaitamme ja moninaistamaan palveluitamme vastaamaan heidän muuttuvia tarpeitaan. Uskon, että tehty järjestely antaa tähän erinomaiset edellytykset, Mika Mäkinen, toimitusjohtaja, LähiRahoituksesta sanoo.

Kaupan toteutuminen ei edellytä viranomaiskäsittelyä ja kaupan voimaantulo tapahtuu huhtikuun 2021 aikana.