Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Loimi-Häme: LähiTapiola Loimi-Hämeen tulos ja vakavaraisuus säilyivät hyvinä koronapandemiasta huolimatta

26.2.2021 - Talous

Hämeen linna

LähiTapiola Loimi-Hämeen maksutulo kasvoi ja markkinajohtajuus säilyi liikenne- ja maatilavakuuttajana. Asiakaskäyttäytymisen muutos näkyi erityisesti kasvuna verkkopalveluiden käytössä sekä ajoneuvovahinkojen määrien pienentymisenä.

Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen globaalin koronapandemian johdosta. Pandemia aiheutti keväällä voimakkaan shokin sijoitusmarkkinoihin, minkä seurauksena riskipitoisten omaisuusluokkien arvot laskivat, mutta kääntyivät vahvaan nousuun keskuspankkien ja hallitusten voimallisten elvytystoimenpiteiden ansiosta. Taloudellinen aktiivisuus Suomessa väheni keväällä merkittävästi aiheuttaen vakuutusliiketoiminnassa vahinkomäärien laskua erityisesti henkilö- ja ajoneuvovakuuttamisessa. Reaalimaailman tapahtumat huomioiden LähiTapiola Loimi-Hämeen tulos oli vuonna 2020 hyvä ja yhtiön vakavaraisuus säilyi vahvana, kertoo LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

LähiTapiola-ryhmässä toiminnan ylijäämä käytetään omistaja-asiakkaiden hyväksi maksun alennuksina, asiakashyvityksinä ja palvelujen kehittämisenä. Osa tuloksesta käytetään kartuttamaan yhtiön vakavaraisuutta, jolloin varmistetaan asiakkaiden edut tulevaisuudessakin.

LähiTapiola Loimi-Hämeen vahinkovakuutustoiminnan kate oli -72 tuhatta euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut. Vahinkovakuutuksen maksutulo oli vuonna 2020 yhteensä 43,4 miljoonaa euroa ja kasvua edelliseen vuoteen kertyi 3,4 prosenttia. Olemme markkinajohtaja liikennevakuuttamisessa 32,2 %:lla ja maatilavakuuttamisessa 63 %:lla.

Koronapandemiasta johtunut poikkeuksellisen vähäinen taloudellinen aktiivisuus ja suuressa osassa Suomea vallinnut leuto ja vähäluminen talvi vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä vähensivät vahinkojen määrää vuonna 2020. Vahinkovakuutuksen korvausmeno oli 30,2 miljoonaa euroa ja vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 98,8 prosenttia.

Toimintakulut olivat 13,6 miljoonaa euroa ja toimintakulusuhde oli 33,1 prosenttia. Toiminnan tehokkuutta mittaava toimintakulusuhde laski edelliseen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna yhdellä prosenttiyksiköllä.

LähiTapiola-ryhmä osti syksyllä 2020 rahastoyhtiö Seligson & Co:n vahvistaakseen pitkäaikaisen säästämisen ja sijoittamisen palveluitaan. Seligson & Co hallinnoi rahastoissaan noin kahta miljardia euroa.

LähiTapiola Loimi-Hämeen asiakkaille maksettiin korvauksina 26,6 miljoonaa euroa. Lisäksi asiakkaille hyvitettiin keskittämisetuina 3,4 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 1,5 miljoonaa euroa.

Rakennushanke valmistui ja alueellisia vastuullisuustekoja

LähiTapiola Loimi-Häme on vahvasti kehittämässä toiminta-alueensa elinvoimaisuutta. Loimaalla valmistui loppuvuodesta asuin- ja liikehuoneistoja käsittävä rakennushanke.

Tuloveroja maksoimme alueellemme yhteensä 11,8 miljoonaa euroa.

Alueellinen hyvinvointi on meille erittäin tärkeää. Olemme vuoden aikana lahjoittaneet toiminta-alueemme neljälle sairaalalle koronan vastaiseen työhön yhteensä 60.000 euroa sekä tukeneet urheiluseurojen ja järjestöjen toimintaa.

Paikallista ja henkilökohtaista palvelua


Jatkossakin LähiTapiola Loimi-Häme uskoo paikalliseen ja henkilökohtaiseen palveluun. Asiakkaat voivat asioida meillä haluamallaan tavalla kymmenellä toimistollamme, puhelin- ja verkkopalvelussa tai videoneuvottelun välityksellä. Toimistoverkkoamme olemme parhaillaan uudistamassa usealla paikkakunnalla.

LähiTapiola Loimi-Hämeen henkilöstö on tärkeä voimavara. Pandemian aikana henkilöstön hyvinvoinnista olemme pitäneet huolta mm. virtuaalisilla henkilöstöpäivillä sekä työhyvinvointivalmennuksilla.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätiedot
Lauri Riekkola, toimitusjohtaja
050 053 5917
lauri.riekkola@lahitapiola.fi