Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Länsi-Suomi: Vaarallinen palon alku Porin keskustassa – LähiTapiola Länsi-Suomi myönsi kaksi Elämänturvateko-diplomia esimerkillisestä alkusammutustyöstä

19.2.2021 - Turvallisuus

LähiTapiola Länsi-Suomi myönsi Elämänturvateko-diplomit kahdelle rakennusyhtiö ForsTeam Oy:n työntekijälle. Yhtiön rakennusmiehet havaitsivat 15. tammikuuta Porin Hallituskadulla sijaitsevassa remonttikohteessa lattian alla styroksipalon alun ja ryhtyivät määrätietoisiin sammutustoimiin. Miesten nopea toiminta todennäköisesti pelasti Porin uudelta isolta kerrostalopalolta ja sen myötä myös mittavilta henkilö- ja omaisuusvahingoilta.

Seesteinen tammikuun perjantai kääntyi taisteluksi tulta ja aikaa vastaan Porin Hallituskadulla sijaitsevassa remonttikohteessa, kun rakennusmiehet Sauli Nuto ja Mikko Poikonen havaitsivat kiinteistön lattian alla kytevän styroksipalon. Palo oli uhkaavasti leviämässä lattiarakenteiden alla ja miehet joutuivat turvautumaan kekseliäisyyteensä ja käsillä oleviin työkaluihin.

- Palo oli leviämässä lattian alla, joten ainoa vaihtoehto sen estämiseksi oli tarttua piikkauskoneeseen ja alkaa purkaa lattiaa sammutustoimien tieltä. Teimme nopean työnjaon, jossa minä jäin piikkaamaan lattiaa auki ja Mikko juoksi saavin kanssa vettä sinne sitä mukaa kun lattiaa mureni, Nuto kertaa tapahtumia.

Pelastuslaitos saapui paikalle pian tapahtumien alettua, mutta tilanne oli jo rauhoittunut.

- Pian sammutuksen jälkeen pelastuslaitos saapui paikalle ja jäi varmistamaan, ettei lattian alla ollut enää kytevää materiaalia, Poikonen kertoo.

Kytevä palo oli aiheuttanut merkittävästi savua, jota sisälle piikkaamaan jäänyt Nuto hengitti koko sammutustoimen ajan. Hänet vietiin Satasairaalaan tarkkailuun, mutta kaikeksi onneksi mies selvisi vakavammilta vammoilta ja pääsi kotiutumaan jo iltapäivän päätteeksi.
Tapauksen johdosta LähiTapiola Länsi-Suomi myönsi molemmille Elämänturvateko-diplomin (numerot 2. ja 3.), joka voidaan antaa tunnustuksena yhtiön arvojen – rohkeus, intohimo ja hyväntahtoisuus – mukaisesta toiminnasta.

- Miehet toimivat oman terveytensä ja henkensä vaarantaen estääkseen vahingot, jotka suurella todennäköisyydellä olisivat olleet massiiviset niin inhimillisesti kuin rahallisestikin katsoen. Haluamme tunnustuksella myös nostaa esille arkipäivän sankareita, jotka toimivat esimerkkinä meille kaikille, LähiTapiola Länsi-Suomen toimitusjohtaja Pasi Aakula muistuttaa.

- On hieno ele paikalliselta yhtiöltä huomioida tällä tavalla alueen yrityksiä ja niiden työntekijöitä, kiittelee ForsTeam Oy:n toimitusjohtaja Patrik Forsbacka.

Historian ensimmäinen Elämänturvateko-diplomi myönnettiin viime kesänä tamperelaiselle Tuomas Tiaiselle, joka suoritti Herrainpäivillä vesipelastuksen oman henkensä riskeeraten.