Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Loimi-Häme: LähiTapiola Loimi-Hämeen 150-vuotinen historia taltioitui kirjaksi

21.12.2020 - Turvallisuus

150 vuotias LähiTapiola Loimi-Häme on pysynyt elinvoimaisena tähän päivään asti. Se on vahvistanut asemiaan, kehittyen ajassa mukana ja omana itsenäisenä yksikkönään LähiTapiola-ryhmässä.

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen Pasi Nuutinen kokosi runsaasta lähdeaineistosta tarinallisen historiikin Loimi-Hämeen vaiheikkaasta historiasta.

Loimi-Hämeen menestyksen syy ei ole ollut huikea kasvuhakuisuus ja ylenpalttinen riskinotto. Pienempi yhtiö on pystynyt tarjoamaan henkilökohtaisempaa ja kodikkaampaa kohtelua asiakkailleen. Se on tuntenut perusteellisesti paikalliset olot ja pystynyt tekemään joustavia sekä kannattavia päätöksiä niiden pohjalta. Se on valistanut ja sitouttanut asiakkaitaan hyvään, turvalliseen elämään. Se sama heimohenki, joka oli vakuutusyhdistyksen käynnistävänä voimana, on kulkenut matkassa mukana meidän päiviimme asti, vaikka yhteiskunta ja elinkeinorakenne ovatkin muuttuneet moneen kertaan, toteaa Nuutinen.

Tätä samaa taustaa kunnioitettiin siinäkin vaiheessa, kun Loimi-Hämeen yhdistys ja Lähivakuutus-ryhmä sulautuivat Tapiolan kanssa LähiTapiolaksi. Loimi-Häme toimii edelleen itsenäisenä alueyhtiönä ja asiakkaidensa omistamana. Sataviisikymmenvuotinen menestystarina jatkuu, nykyaikaisten palvelujen, työkalujen ja kommunikoinnin säestämänä.

Kirjaa laatiessani on ollut mukava seurata suomalaisen yhteiskunnan, teknologian ja elinkeinorakenteen muuttumista, sillä vakuutuspalvelutkin ovat seuranneet tätä kehitystä käsi kädessä, kertoo Nuutinen.

Pääset lukemaan linkistä historiikin digi-versiona.