Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pirkanmaa: Punaisen Ristin perheleiri kokosi lahjoituksen avulla pirkanmaalaisia yksinhuoltajaperheitä yhteen

15.12.2020 - Yhteiskunta

Korona vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme ja vaikutukset tulevat olemaan pitkäkestoisia. LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti keväällä Punaisen Ristin Hämeen piirille koronanaikaiseen avustustoimintaan yhteensä 30 000 euroa sekä ruokajakelun mahdollistamiseen että lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Lahjoituksen turvin Punaisen Ristin Hämeen piiri kehitti nopeasti lapsiperheiden hyvinvointia tukemaan uudenlaisen perheleirimallin, joka koostuu leiristä ja jatkotapaamisesta. Leiriohjelma rakennettiin siten, että ohjelmaa oli yhteisesti koko perheelle sekä erikseen lapsille ja aikuisille.

- "Auttamalla yhtä ihmistä, et voi muuttaa maailmaa, mutta voit muuttaa tuon yhden ihmisen maailman.” Tämä oli mottona, kun kokosimme viisi yksinhuoltajaperhettä yhteen AitO-toimintakeskukseen Tampereelle yhden yön yli kestävälle perheleirille koulujen syyslomaviikon alkajaisiksi. Kaikki vanhemmat olivat tällä leirillä äitejä lapsineen, Mari Rantio SPR Hämeen piiristä kertoo.

Perheet ulkoilivat valokuvasuunnistuksen merkeissä, suorittivat Auttaja-kurssin oppien hätäensiapua sekä tekivät oman perheen aarrekartan, jonka avulla haettiin positiivisia asioita perheiden elämään. Äidit saivat omaa aikaa rantasaunassa saunoen, lapset lisäsivät samaan aikaan omaa uimataitoaan sisäaltaalla ohjaajien opastuksella. Äideille oli oman arjen jaksamisen tueksi vierailijan luento Yhden vanhemman perheiden liitto ry:sta. Luennon aikana äidit saivat tietoa vertaistuesta, koulutuksista, tuetuista lomista ym. liiton tarjoamasta tuesta.

Leirillä olleiden lasten ikähaarukka oli 7 kk ikäisestä vauvasta 10-vuotiaaseen. Lapset tutustuivat toisiinsa helposti ja löysivät leikin kautta yhteistä tekemistä. Lapsia olivat ohjaamassa koulutetut ja aktiiviset Punaisen Ristin vapaaehtoiset, jotka loivat avointa ja hyvää tunnelmaa leirin aikana. Leirillä oli mukana myös leirimummo, joka vastasi ensiavullisista toimenpiteistä terveydenhuoltoalan ammattilaisena ja oli yhtenä turvallisena aikuisena niin äideille kuin lapsillekin.

Leirille osallistuneiden perheiden sosiaaliset verkostot ovat melko vaatimattomat. Osa heistä on muuttanut Pirkanmaalle äskettäin, eivätkä ole löytäneet ystäviä ympärilleen. Yksi leirin tavoitteista olikin luoda äitien välille vertaistuellinen verkosto. Tässä tavoitteessa onnistuttiin.

- Saamamme lahjoituksen turvin pystyimme kehittämään uudenlaisen kohtaamistavan lapsiperheille leirin muodossa. Tämä toiminta on merkityksellistä avunsaajille. Leiri toimi päänavaajana tällaiselle kohtaavalle ja ennaltaehkäisevälle toiminnalle. Pyrimme järjestämään vuoden 2021 aikana kolme saman sisältöistä leiriä Punaisen Ristin Hämeen piirin alueella, yhden joka maakunnassa Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla, Rantio kiittelee.

- Asiakkaidemme omistamana, paikallisena vakuutusyhtiönä haluamme tehdä osamme koronakriisin aiheuttaman ja yhä kasvavan avuntarpeen helpottamiseksi. Punainen Risti on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä. Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä ja haluamme osaltamme olla auttamassa lähiyhteisöjemme arjessa, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

LähiTapiola Pirkanmaan lahjoituksen turvin jaettiin SPR Hämeen piirin toimesta myös 1 200 ruokakassia kasvaneeseen ruoka-avun tarpeeseen

Ruoka-avustukseen liittyvästä lahjoituksesta voit lukea aiemman juttumme täältä.

LähiTapiola Pirkanmaa on asiakkaidensa omistama, paikallinen vakuutusyhtiö, jonka tulos käytetään oman alueen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. 30 000 euron lahjoitus Punainen Risti Hämeen piirille tehtiin LähiTapiola Pirkanmaan käyttörahastosta, johon voidaan siirtää varoja hyvän tuloksen perusteella ja josta voidaan lahjoittaa varoja yleishyödyllisille yhteisöille.

Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.