Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Reilu kolmannes Tikkurilan asematunnelissa pyöräilevistä käyttää kypärää

12.11.2020 - Turvallisuus

LähiTapiolan, CGI:n ja Vantaan kaupungin yhteistyössä Vantaan Tikkurilan asematunneliin asentama kypärätutka on kerännyt videoanalytiikan avulla tietoa pyöräilykypärän käytöstä syyskuusta alkaen. Reilu kolmannes tutkan ohi ajaneista käyttää kypärää.

Tikkurilan kypärätutka tunnistaa ohikulkijoista pyöräilijät sekä sen, käyttääkö pyöräilijä kypärää. Kypärätutkan avulla halutaan muistuttaa pyöräilijöitä kypäränkäytön tärkeydestä. Ratkaisussa kaikki videodata poistetaan heti kypäräanalysoinnin jälkeen.

Keskimäärin 36 % Tikkurilan kypärätutkan ohi ajaneista pyöräilijöistä käyttää kypärää. Tutkimuspisteen tutka ei ole havainnut kypärän käytössä merkittävää eroa eri viikonpäivien välillä. Viikonloppuisin kypärää käyttävien osuus kuitenkin tippuu jonkin verran.

- Kypäränkäyttö vaihtelee hieman vuorokaudenajan mukaan. Kypärää käyttävien osuus on hieman suurempi aamun työmatkaliikenteessä arkisin kello 8 aikoihin, sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen kehityspäällikkö Kalle Kuusisto.

Pyörän takavalo pakollinen varuste
Uusi tieliikennelaki velvoittaa pyöräilijää käyttämään punaista takavaloa, jota tulee käyttää aina, kun ajaa pimeän tai hämärän aikaan tai kun näkyvyys on muuten huonontunut. Polkupyörässä tulee lain mukaan olla taaksepäin punaista valoa näyttävän valaisimen lisäksi valkoinen tai keltainen etuvalo. Lisäksi erottuvuutta parantavat muut vaaditut varusteet, kuten etu-, taka- ja sivuheijastimet sekä soittokello.

Pyöräilyonnettomuuksissa vammat ovat tyypillisesti jäsenten sijoiltaan menemisiä, luunmurtumia ja ruhjevammoja, jotka kohdistuvat useimmiten käsiin ja jalkoihin. Kypärä ei ole lain mukaan pyöräilijälle pakollinen varuste, mutta sen käyttäminen on erittäin suositeltavaa.

- Päähän kohdistuneet vammat ovat usein laadultaan vakavimpia ja niillä voi olla kauaskantoiset seuraukset. Kypärä on omalle päälle paras suoja. Pyöräilykelien heikentyessä syksyllä turvallisuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Huono näkyvyys on usein taustalla monessa pyöräkolarissa, joten pyörän näkyvyyteen ja turvalliseen pyöräilyyn on syytä suhtautua vakavasti, sanoo Kuusisto.