Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Uusimaa: LähiTapiola Uusimaan verojalanjälki oli 15,8 miljoonaa euroa vuodelta 2019

3.11.2020 - Talous

Yli 120 henkeä työllistävän ja vajaa 80 000 asiakkaan omistaman LähiTapiola Uusimaan verojalanjälki vuonna 2019 oli 15,8 miljoonaa euroa. Tuloveroa yhtiö maksoi 1,17 euroa. Maksettujen verojen lisäksi LähiTapiola Uusimaa vaikuttaa Uudenmaan alueella asuvien ihmisten hyvinvointiin muun muassa elämänturvateoilla, kuten paloturvallisuutta edistämällä ja ensiaputaitoja opettamalla.

- Kun näinkin monta ihmistä ja yrittäjää ovat asiakkaitamme ja siten myös omistajiamme, on luontevaa, että vaikutamme toiminnallamme kotiseutumme hyväksi. Yksi merkittävä osa-alue tätä vaikuttavuutta on verotus, jolla uusmaalaisten palveluita rahoitetaan. Juuri valmistuneen verotuspäätöksen mukaisesti maksamme vuoden 2019 osalta tuloveroa noin 1,17 miljoona euroa, kun verotettava tuloksemme oli 6,1 miljoonaa euroa, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros kertoo.

LähiTapiola Uusimaan verojalanjälki vuodelta 2019 kohosi kokonaisuudessaan 15,8 miljoonaan euroon. Verojalanjälkeen sisältyy tuloveron lisäksi myös esimerkiksi vakuutusmaksuvero, sosiaaliturva- ja eläkemaksut sekä ennakonpidätykset.

- Vaikka vuoden 2020 tulos olisi heikompi kuin edellisvuoden tai jopa tappiollinen niin, meillä vakavaraisena yhtiönä ei ole tarvetta säästötoimenpiteisesiin, vaan jatkamme toimintamme loppuvuoden normaalisti. Näin voimme varmistaa, että asiakkaamme saavat laadukasta asiakaspalvelua niin toimistoilla, puhelimitse kuin verkossa ja että voimme jatkaa paikallisia elämänturvatekoja, kuten koululaisten ensiapukoulutuksia ja sammutintarkastuksia, Valros sanoo. Huomioimme toki koronapandemian tuomat rajoitukset.