Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Varsinais-Suomi maksoi tuloveroa 776 000 euroa Turun seudun elinvoiman kasvattamiseksi

3.11.2020 - Talous

LähiTapiola

Yli 120 henkeä työllistävän ja 90 000 asiakkaan omistaman LähiTapiola Varsinais-Suomen verojalanjälki vuonna 2019 oli 16,7 miljoonaa euroa. Tuloveroa yhtiö maksoi 776 000 euroa. Maksettujen verojen lisäksi LähiTapiola Varsinais-Suomi vaikuttaa Turun seudulla asuvien ihmisten hyvinvointiin muun muassa elämänturvateoilla, kuten paloturvallisuutta edistämällä ja ensiaputaitoja opettamalla.

- Kun keskimäärin joka kolmas Turun talousalueella asuva ihminen ja yrittäjä ovat asiakkaitamme ja siten myös omistajiamme, on luontevaa, että vaikutamme toiminnallamme kotiseutumme hyväksi. Yksi merkittävä osa-alue tätä vaikuttavuutta on verotus, jolla varsinaissuomalaisten palveluita rahoitetaan. Juuri valmistuneen verotuspäätöksen mukaisesti maksamme vuoden 2019 osalta tuloveroa noin 776 000 euroa, kun verotettava tuloksemme oli 3,9 miljoonaa euroa, LähiTapiola Varsinais-Suomen toimitusjohtaja Olli Aakula kertoo.


LähiTapiola Varsinais-Suomen verojalanjälki vuodelta 2019 kohosi kokonaisuudessaan 16,7 miljoonaan euroon. Verojalanjälkeen sisältyy tuloveron lisäksi myös esimerkiksi vakuutusmaksuvero, sosiaaliturva- ja eläkemaksut sekä ennakonpidätykset.


Vuoden 2020 osalta maksettavien verojen määrä ei ole näillä näkymin yltämässä viime vuoden tasolle, johtuen koronapandemian vaikutuksista sijoitusmarkkinaan. Suunta on kuitenkin alkuvuoteen verrattuna positiivinen. Juuri valmistuneessa 01-09/2020 osavuosikatsauksessa LähiTapiola Varsinais-Suomen riskisuhde ja toimintakulusuhde ovat pienentyneet vuoden 2020 alkupuoliskoon verrattuna samalla kun vakuutusmaksutulo on jatkanut kasvuaan.


- Vaikka kesällä välitilinpäätöksemme jäi tappiolliseksi, totesimme jo tuolloin, että vakavaraisena yhtiönä meillä ei ole syytä nopeisiin toimenpiteisiin vaan sen sijaan pyrimme loppuvuoden ajan hallitusti parantamaan kannattavuuttamme. Tässä olemme onnistuneet ja jatkamme samaa työtä koko loppuvuoden. Näin voimme varmistaa, että asiakkaamme saavat laadukasta asiakaspalvelua niin toimistoilla, puhelimitse kuin verkossa ja että voimme jatkaa paikallisia elämänturvatekoja, kuten koululaisten ensiapukoulutuksia ja sammutintarkastuksia, Aakula sanoo.