Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Varainhoito palkittiin vastuullisimpana varainhoitajana

26.10.2020 - Talous

Institutionaalisille sijoittajille suunnattu SFR-kyselytutkimus palkitsi LähiTapiola Varainhoidon jo kolmantena perättäisenä vuonna parhaana vastuullisen sijoittamisen varainhoitajana. LähiTapiola arvioitiin parhaaksi sekä vastuullisuuden integroinnissa sijoitusprosessiin että vastuullisuuden raportoinnissa.

LähiTapiola Varainhoito palkittiin Scandinavian Financial Researchin (SFR) vuoden 2020 tutkimuksessa parhaana vastuullisen sijoittamisen varainhoitajana pienempien varainhoitajien haastaja-sarjassa. LähiTapiola Varainhoito sai kaikista Suomessa toimivista kyselyn varainhoitajista parhaat arvosanat. Vastaajina kyselyssä on 100 suurinta suomalaista instituutiota.

- Palkinto on tulosta pitkäjänteisestä työstä, jolla vastaamme kasvaviin kestävän kehityksen haasteisiin. Panostuksemme raportoinnin kehittämiseen ja kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen sijoitustoiminnalla kumpuavat institutionaalisten asiakkaidemme odotuksista ja tavoitteestamme olla kestävän kehityksen suunnannäyttäjä varainhoitoalalla, kertoo salkunhoidosta ja vastuullisesta sijoittamisesta LähiTapiola Varainhoidossa vastaava Outi Kalpio.

Viime vuosina olemme kouluttaneet useiden institutionaalisten sijoittajien hallituksia ja sidosryhmiä vastuullisen sijoittamisen toteuttamisessa. Sijoittajat arvostivat LähiTapiolan osaamista myös tällaisissa palveluissa ja saimme siitä asiakkailtamme erinomaiset arvosanat. Kalpion mukaan vastuullisuus sijoitustoiminnassa ei ole mustavalkoista ja siksi yhdessä käytävä keskustelu, joka pohjautuu sijoittajan omiin arvoihin, on merkittävässä roolissa sijoittajan omia kestävän kehityksen periaatteita määriteltäessä.

Vaikuttamalla kestävää kehitystä

LähiTapiolassa vastuullinen sijoittaminen koskee eri omaisuusluokkia laajasti. Pörssiyhtiöiden arvioinnin lisäksi salkunhoitajat tekevät sijoituspäätösten tueksi omaa analyysiä myös esimerkiksi yrityslainoista, rahastoista ja kiinteistösijoituksista sekä käyttämistämme rahastokumppaneista osake-, korko- ja pääomasijoituksissa.

Teemme työtä kestävän kehityksen edistämiseksi myös vaikuttamalla sijoituskohteisiimme niin yhtiökokousten, yritys- ja kumppanitapaamisten kuin vaikuttamishankkeiden kautta. LähiTapiola pyrkii aktiivisesti edistämään kestävää kehitystä ja hillitsemään ilmastonmuutosta muun muassa rajoittamalla sijoituksia hiili-intensiivisille toimialoille sekä energiatuotantoon, joka käyttää kivihiiltä tai turvetta.

- Kiitos upeista tuloksista kuuluu koko LähiTapiolan sijoitusorganisaatiolle ja ennen kaikkea asiakkaillemme, joiden kanssa yhdessä kehitämme palvelua vuosi vuodelta paremmaksi. Asiakkailtamme jo useana vuonna saamamme tunnustus myös velvoittaa meitä jatkamaan työtämme suunnannäyttäjänä, sanoo LähiTapiolan instituutioasiakkuuksista vastaava Satu Norhomaa.

LähiTapiola Varainhoito oli ensimmäisten suomalaisten varainhoitajien joukossa omaksumassa kestävän kehityksen toimintatapoja sijoittamisessa. LähiTapiola Varainhoito on sitoutunut jo vuodesta 2010 toteuttamaan sijoitustoimintaansa YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita (PRI) noudattaen.

LähiTapiola Varainhoito palvelee institutionaalisten sijoittajien lisäksi myös henkilöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden käytössä ovat LähiTapiolan palkitut rahastot ja Private Banking -varainhoitopalvelut.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää