Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Finanssivalvonta on hyväksynyt LähiTapiolan ostavan rahastoyhtiö Seligson & Co:n

29.9.2020 - Talous

LähiTapiola-ryhmä kertoi elokuussa ostavansa rahastoyhtiö Seligson & Co:n vahvistaakseen pitkäaikaisen säästämisen ja sijoittamisen palveluitaan. Finanssivalvonta on antanut hyväksyntänsä yrityskaupalle. Seligson & Co jatkaa toimintaansa aiempaan tapaan.

- Panostamme voimakkaasti talouden palveluihimme vahvistaaksemme nykyisten ja uusien asiakkaidemme elämänturvaa taloudellisessa varautumisessa. Yrityskaupan herättämä laaja kiinnostus on vahvistanut käsitystä, että pystymme jatkossa tarjoamaan molempien yhtiöiden asiakkaille kiinnostavia ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen, kertoo johtaja Samu Anttila LähiTapiolasta.

Yksityisasiakkaille ja instituutioille rahastopalveluita tarjoava Seligson & Co jatkaa rahasto- ja varainhoitoliiketoimintaansa yritysjärjestelyn toteutuessa aiempaan tapaan eikä kaupalla ole vaikutuksia yhtiön asiakkaisiin tai henkilöstöön. Yhtiön sijoitusrahastot jatkavat ennallaan, eikä esimerkiksi niiden palkkioihin ole tulossa muutoksia.

- Seligson & Co täydentää erinomaisesti nykyisiä pitkäaikaisen säästämisen ja sijoittamisen palveluitamme. Säilytämme yhtiön ainutlaatuisen toimintamallin ja vahvan brändin jatkossakin, Anttila kertoo.

Seligson & Co hallinnoi rahastoissaan noin kahta miljardia euroa. Yhtiössä työskentelee noin 30 työntekijää. LähiTapiola on ollut yhtiön pitkäaikainen vähemmistöomistaja ja yhteistyökumppani noin 40 % omistusosuudella. Yhtiön pääomistajina toimivat henkilöosakkaat myyvät omistusosuutensa kaupassa LähiTapiolalle.

LähiTapiola-ryhmä tarjoaa asiakkailleen palkittuja varainhoidon palveluja. LähiTapiola hallinnoi yli 10 miljardin sijoitusvarallisuutta.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2020 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää