Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola tukee perheitä jalkapalloharrastuksen aloittamisessa – Seinäjoella pilotoitiin uutta koulutusta

22.9.2020 - Elämänturva

LähiTapiola on Palloliiton pääyhteistyökumppanina tukemassa Futisstartti-koulutuksia, joita testataan eri puolilla Suomea. Futisstartti -koulutukset ovat seurojen Suomen Palloliiton tuella järjestämiä tapahtumia, joiden avulla varmistetaan aloitteleville lapsipelaajille hauska, turvallinen ja kehittävä harrastus, jossa vanhemmat ovat aktiivisesti mukana. Ensi vuonna toiminta laajenee valtakunnalliseksi.

Futisstartti-projektissa junioriseurat järjestävät aloittaville pelaajille ja heidän vanhemmilleen tapahtumia, joiden tavoitteena on tukea seuroja ja perheitä harrastuksen alkuvaiheessa. Futisstartti tuo perheet ja seurat heti harrastuksen alkuvaiheessa lähemmäksi toisiaan.

- Futisstartin tavoitteena on tukea lapsia ja perheitä kestävän liikuntasuhteen muodostumisessa. Elämänturvayhtiönä haluamme edistää mahdollisimman vaikuttavasti liikuntaa ja terveitä elämäntapoja. Monissa seuroissa on haasteena vapaaehtoisten saaminen mukaan toimintaan ja siksi haluamme tukea puitteiden luomisessa vapaaehtoistyölle. Vapaaehtoiset eri seuroissa tekevät mittaamattoman arvokasta työtä tämän tavoitteen eteen ja heidän työllään on myös iso yhteiskunnallinen merkitys, kertoo LähiTapiolan sponsorointikumppanuuksia koordinoiva markkinointipäällikkö Marjaana Jokiaho.

Seinäjoella pilotoitiin futisstarttia

Seinäjoella käynnisteltiin syksyä yhdessä junioripelaajien ja heidän vanhempiensa kanssa Futisstartti-tapahtumassa.

- Hienoa olla mukana Futisstartin pilottitapahtumassa Seinäjoella ja kerätä kokemuksia uudesta yhteistyömallista paikallisesti seuran, vapaaehtoisten ja Palloliiton kanssa. Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä SJK-junioreiden kanssa ja on ollut hienoa nähdä seuran kehittyvän ja kasvavan. Eteläpohjalaisena Elämänturvayhtiönä olemme enemmän kuin mielellämme tukemassa lasten liikuntaharrastusta. Futisstartti tuo uuden lisän seurayhteistyöhön ja uskon että monen uuden futaajan vanhemmille tietoa, mitä positiivisia asioita jalkapalloharrastus voi perheelle antaa, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan viestintä- ja markkinointijohtaja Sirpa Hakala-Ostensen.

- Futisstartti-koulutuksessa annettiin perheille heti alkuvaiheessa hyödyllistä tietoa perheille. Tilaisuudessa käsiteltiin perheen tärkeää roolia harrastukseen osallistumisessa, välineasioita, liikunnallisen elämäntavan merkitystä, harrastuksen kustannuksia ja oman seuran pelaajapolkua ja käytäntöjä. Koin infotilaisuuden erittäin hyödyllisenä, varsinkin seuran käytäntöjen osalta. Myös se, mitä vanhemmilta odotetaan harrastuksen tukemisessa ja peli- ja harjoitustapahtumiin osallistumisessa oli hyvää tietoa, kertoo tilaisuuteen osallistunut nuorten palloilijoiden isä ja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Ville Lahti.

Futisstarttikoulutus koostuu kolmesta osiosta

Futisstartti on suunnattu pienten lasten vanhemmille, jotka ottavat lastensa kanssa ensiaskelia seuratoiminnassa. Koulutukset on kehitetty yhdessä Palloliiton ja LähiTapiolan kanssa. Koulutuksia pilotoidaan ja kehitetään syksyn aikana seuroissa eri puolilla Suomea. Toiminta laajenee valtakunnalliseksi ensi vuoden aikana.

  • Meidän seura -osiossa seura esittelee vanhemmille toimintaansa, arvojaan, toimintakulttuuriaan ja työntekijöitään.
  • Lapsen kasvu ja kehitys -osiossa käsitellään vanhempien, läheisten ja seuran roolia liikuntakasvattajana, lasten harjoittelua, jalkapalloharrastuksen sosiaalista puolta sekä sitä, mitä jalkapallo antaa lapselle ja perheelle.
  • Vapaaehtoisuuden merkitys seuratoiminnassa -osiossa avataan vapaaehtoisuuden arvoa yksilölle, seuralle ja koko yhteiskunnalle. Samalla vanhempia kannustetaan lähtemään aktiivisesti mukaan seuratoimintaan. Seurojen tavoitteena on aktivoida vanhempiaan mukaan paikalliseen jalkapalloyhteisöön.