Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu tarjoaa keikkatöitä nuorille Street Hockey -turnauksessa

3.9.2020 - Elämänturva

street_hockey

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on kumppanina mukana Street Hockey -turnauksessa mahdollistamalla työtunteja nuorille Work Pilotsin kautta. Katulätkän SM-finaali pelataan Helsingissä 4.-5.9.2020.

Vuosittain järjestettävä Street Hockeyn SM-kiertue huipentuu lopputurnaukseen Kampin Narinkkatorilla, Helsingissä. Kiertueen 30 parasta joukkuetta taistelee katulätkän Suomen mestaruudesta. Tapahtumassa pelataan tähdistöottelu, jossa jääkiekkoammattilaiset ja viihdemaailman tähdet ottavat toisistaan mittaa. Ottelun avulla kerätään varoja vähävaraisten lasten pihapelimahdollisuuksien parantamiseen välinehankintojen muodossa.

LähiTapiola Pääkaupunkiseutu tukee tapahtumaa lahjoittamalla tapahtumaan työtunteja keikkatöitä tarjoavan Work Pilotsin kautta. Helsingin osaturnauksessa elokuussa ja syyskuun finaalissa työskentelee lähes 30 nuorta eri tehtävissä, kuten tapahtuman kasaus- ja purkutehtävissä, aktiviteettipisteillä, ottelutuomareina ja siistimis- ja järjestelytehtävissä.

Lyhyetkin työkokemukset tärkeitä nuorille

Koronatilanne vei monelta nuorelta jo sovitut kesätyöt.

- Lyhyetkin työkeikat ovat nuorille arvokasta kokemusta ja mahdollisuus tienata omaa rahaa. Tukemalla tapahtumaa voimme tarjota nuorille näitä mahdollisuuksia. Lisäksi koemme tärkeänä, että tapahtumassa kerätään varoja vähävaraisten lasten pihapeliharrastusten välinehankintoihin, sanoo Sami Häsä LähiTapiola Pääkaupunkiseudusta.

- Yhteiskunnassamme työttömyystilanne on selkeästi mennyt huonompaan suuntaan maaliskuun jälkeen ja suurin kärsijä on nuoret. Heillä on nyt vähän mahdollisuuksia löytää itselleen työkokemusta ja näin yhä heikkenevät mahdollisuudet rakentaa omaa matkaansa työelämään. Tällaisella yhteiskunnallisella panostuksella on suuri merkitys monelle nuorelle päästää mukaan yhteiseen matkaan, kertoo Work Pilotsin Jari Raitanen.