Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Savo-Karjalan puolivuotiskatsaus: korona vei sijoitukset miinukselle, vakuutustulo kasvoi

26.8.2020 - Talous

Koronapandemian aiheuttamat muutokset sijoitusmarkkinoilla veivät LähiTapiola Savo-Karjalan tammi-kesäkuun tuloksen miinukselle. Vakuutustoiminnan maksutulo sen sijaan kasvoi vuoden takaiseen verrattuna ja korvauskulut pienenivät noin 5 prosentilla.

LähiTapiola Savo-Karjalan tammi-kesäkuun kokonaistulos oli tappiolla 3,1 miljoonaa euroa. Tappio johtuu poikkeuksellisesta keväästä ja koronaviruksen vaikutuksista sijoitusmarkkinoihin. Vakuutustoiminnan liikevoitto oli 0,8 miljoonaa euroa.

- Kokonaistulos painui tappiolle sijoitusmarkkinoiden voimakkaiden liikkeiden takia. Yhtiön vakavaraisuusasema on kuitenkin vahva ja vakavaraisuussuhde 223 prosenttia, kestämme siis markkinoiden heilahtelut hyvin, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela kertoo.

Alueyhtiön vahinkovakuutusten maksutulo oli alkuvuonna 18,1 miljoonaa euroa, kasvua edellisvuoteen on 5 prosenttia. Koronavirus vaikutti sijoitusmarkkinoiden lisäksi korvauskuluihin, jotka vähenivät 0,5 miljoonalla eurolla. Korvauksia maksettiin asiakkaille noin 9,7 miljoonaa euroa.

- Koronan seurauksena ihmiset autoilivat ja liikkuivat vähemmän, joten vahinkojen määrä pieneni. Alueella ei myöskään sattunut suuria tulipaloja, jotka yleensä aiheuttavat merkittävimmät muutokset korvauskuluihin. Maksetut korvaukset vähenivät noin 5 prosentilla, Lammela sanoo.

Alueyhtiön yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 90,4 prosenttia, kun vuosi sitten se oli 97,7 prosenttia.

LähiTapiola Savo-Karjalan alkuvuoteen liittyi myös kahden merkittävän uutisen julkaisu. Alueyhtiö lahjoitti koronakriisin alettua Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirille 30 000 euroa ja tiedotti rakennuttavansa yhdeksänkerroksisen toimisto- ja asuinkerrostalon Mikkelin keskustaan.

- Nämä uutiset ovat hyviä esimerkkejä alueyhtiön toimista paikallisen elinvoiman ja asukkaiden hyvinvoinnin eteen. Olemme sitoutuneet alueeseemme ja vastuulliset teot ovat meille todella tärkeitä, Lammela sanoo.


Lisätietoja:
Asko Lammela, toimitusjohtaja
LähiTapiola Savo-Karjala
0400 806 516
asko.lammela@lahitapiola.fi