Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Loimi-Häme: 150 vuotta keskinäistä elämänturvaa

13.8.2020 - loimi-hame

Yhteisöllisyydestä ja keskinäisestä auttamisen halusta se alkoi. Loimi-Hämeen Paloapuyhdistys perustettiin Loimaalla 15.8.1870. Alusta lähtien se oli vakuutuksenottajiensa omistama, itsenäinen vahva vaikuttaja.

Toiminta kasvoi maltillisen kannattavasti. Seudullista turvallisuutta edistettiin esimerkiksi hankkimalla Loimaan palokunnalle ensimmäinen paloauto 1900-luvun alussa. Palovakuutus oli ainoa vakuutuslaji lähes sata vuotta 1960-luvulle asti. Merkittävät alan murrosvuodet koettiin 1970 – 1980 -luvuilla, jolloin perinteisen palovakuutuksen osuus putosi kymmenen vuoden aikana 75 prosentista alle 10 prosenttiin koko toiminnasta.

Palovakuutuksesta Elämänturvaan

Vakuutusyhdistys toimi omillaan – toimialueen luontaisesti laajetessa Loimaan seudulta Forssaan ja muualle Hämeeseen. Loimi-Hämeen Vakuutusyhdistys liittyi osakkaaksi vuonna 1983 perustettuun Lähivakuutus Keskinäiseen Yhtiöön, joka toimi paikallisyhdistysten jälleenvakuuttajana sekä palvelujen katto-organisaationa. Samoihin aikoihin, vuonna 1983, Aura- ja Pohja-yhtiöt yhdistyivät Tapiola-yhtiöiksi.

Helmikuussa vuonna 2012 Lähivakuutus ja Tapiola-yhtiöt fuusioituivat, syntyi uusi alueyhtiö – LähiTapiola Loimi-Häme. Yhdistysten paikallisosaamisen ja henkilökohtaisen palvelun merkitys osoittautui niin merkittäväksi, että uudessa isossa yhtiössä otettiin käyttöön Lähivakuutuksen kehittämä alueellinen organisaatiomalli. Loimi-Hämeen toimialueella Tapiolan ja Lähivakuutuksen toimistojen palvelut yhdistettiin saman katon alle. Yhdistymisen mukana saatiin elämänturvan hallintaan uusia mahdollisuuksia, kuten pankki-, varainhoito- ja sijoituspalvelut.


Ihminen palvelee – appi auttaa

Vakuutusalan digitalisoituneet palvelut ovat tuoneet lisää valinnan mahdollisuuksia. Henkilökohtainen palvelu toimistoissa on edelleen Loimi-Hämeen yhtiön tavaramerkki ja uudet digitaaliset sovellukset sopivat niille, jotka haluavat hoitaa vakuutusasiansa omaehtoisemmin. Koronakevään 2020 poikkeusaika on lisännyt sähköisten palvelujen, kuten videoneuvottelujen suosiota.

Henkilövakuutuksen ottajille on saatavilla TerveysHelppi-sovellus, jossa voi asioida asiantuntijoiden kanssa terveyskysymyksissä. Useimpiin asioihin voi löytyä ratkaisu jo chatin välityksellä. Samalla yhteydenotolla voidaan tarvittaessa ohjata hoitoon ja korvauskäsittelykin alkaa rullaamaan.

Elämänturvasovelluksella voi hoitaa useimpia vakuutusasioita sujuvasti mobiilisovelluksella omasta puhelimesta.

Kiinteää seudun kehitystä

Loimi-Hämeen oma yhtiö on ollut merkittävä talouselämän vaikuttaja toimialueellaan. Vuosikymmenten saatossa on hankittu ja rakennutettu kiinteistöjä, joissa oman toiminnan lisäksi on sijainnut asuntoja ja liiketiloja. Uusimpana rakennusprojektina on loppusyksystä valmistuva As. Oy Helmi Loimaan keskustassa.

Paikallisuus näkyy myös siinä, että maksutulot eivät karkaa ulkomaille vaan jäävät hyödyttämään alueen asiakkaidemme elinympäristön kehittymistä. LähiTapiola Loimi-Häme työllistää vajaa sata henkilöä työ- ja yrittäjäsuhteissa sekä maksaa verot toimialueelleen. Paikallisten yhteistyökumppaneiden palveluita käytetään aina kun se on mahdollista.

LähiTapiola Loimi-Häme kantaa yhteiskunnallista vastuutaan. Vuonna 2019 se lahjoitti toiminta-alueelleen Hopen kautta 30.000 euroa vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan sekä tänä vuonna alueen neljälle sairaalalle 60.000 euroa koronan vastaiseen työhön.

- Fuusion jälkeen olemme kasvaneet jokaisena toimintavuotena kannattavasti. Asiakastyytyväisyyttä mittaava ns. NPS-luku on ollut nousussa ja mittauksissa selvästi kilpailijoita korkeammalla tasolla, kuvailee toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Samalla tavalla asiat näyttävät jatkuvan – yhteisöllisesti ja keskinäisesti auttaen.