Pirkanmaa: LähiKulmasta tuli LähiTapiola Pirkanmaan uusi pääkonttori

15.5.2020 - Talous

Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun kulmassa sijaitsee nyt LähiTapiola Pirkanmaan uusi, toimintojamme varten suunniteltu saneerattu pääkonttori, Kiinteistö Oy Tampereen LähiKulma. Myös LähiTapiolan Tampereen keskustan toimisto siirtyi Rautatienkadulta Itsenäisyydenkadulle.

- Olemme toimineet Rautatienkatu 10:ssä pitkään, mutta sijaintimme tässä kiinteistössä oli verrattain huonosti tunnettu. Tilat olivat ajan myötä käyneet myös epäkäytännöllisiksi, eikä vuokratilojen perusteellinen saneeraus olisi ollut enää taloudellisesti järkevää. Aloimme jo vuonna 2014 vaihtoehtoisten tilojen kartoittamisen. Toiveenamme oli hyvällä sijainnilla olevat nykyaikaiset tilat. Loppuvuodesta 2017 meille tarjottiin OP-Kulma nimellä toiminutta kiinteistöä. Tilat vastasivat sekä sijaintinsa että potentiaalinsa perusteella meidän tarpeisiin sopivaa kokonaisuutta, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kuvailee hankkeen alkuvaiheita.

LähiKulman hankekokonaisuudesta vastasi LähiTapiola Pirkanmaan talousjohtaja Tomi Saarinen. Pitkän aikavälin tavoitteena oli saada aikaan säästöjä liikekuluissa, joita tehokkaammalla omalla tilalla on mahdollista saavuttaa. Lisäksi tilojen tuli mahdollistaa parempaa asiakaskokemusta sekä tukea henkilöstön kehittymistä ja viihtyvyyttä.

- Suunnittelijaksi valitsimme Sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & Ko Ab:n. Kartoitimme heti hankkeen aluksi henkilöstön ajankäyttöä eri tehtävissä, jotta ymmärsimme minkälaisia tiloja tulee olla käytettävissä. Tehokkuuden ja työtehtävien monipuolisuuden kautta päädyimme nykyaikaiseen monitilatoimistoratkaisuun, talousjohtaja Saarinen kertoo.

Urakkasopimukset allekirjoitettiin 28.5.2019 ja remontti pääsi käynnistymään elokuussa. Kohteen remontti eteni aikataulun mukaisesti ja valmistui luovutettavaksi 30.4. Pääurakoitsijana toimi RJP Rakennus Oy, sähköurakoitsijana Epilän Sähkökone Oy, LVIA-urakoitsijana LVI-Kurikka Oy. Puusepän töistä vastasi Puutyöliike Ojanen Oy. Kaikki ovat perinteikkäitä pirkanmaalaisia toimijoita.

- Meille oli tärkeää löytää kohteen saneeraukseen pirkanmaalaiset toimijat, sillä asiakkaiden omistamana paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme olla edistämässä myös alueemme elinkeinoelämää. Muutoksen myötä siirryimme nykyaikaiseen ja tehokkaaseen monitilatoimistoon, paikallinen näkyvyytemme paranee ja liikekulumme pienenevät. Nyt toivomme, että kauan kaivattu muutos näkyy positiivisena asiakaskokemuksena ja henkilöstön viihtyvyytenä, Kuusela sanoo.

- LähiKulma oli toimitilasaneerauskohteena meille erittäin mieluisa ja samalla haastava. Pääsimme käymään läpi tilat pohjasta kattoon uusine pintamateriaaleineen ja akustiikka-ratkaisuineen, mikä on urakoitsijalle aina mieluista. Remonttikohteissa yleensä haasteensa tuo uuden tekniikan tuominen olemassa olevaan tilaan ja rakenteeseen. Myös julkisivun siistiminen keskellä vilkasta Tampereen keskustaa ja raitiotietyömaata toi omat haasteensa, pääurakoitsija RJP Rakennuksen toimitusjohtaja Miikka Seppänen kuvailee hanketta.

- Kohteen saneeraus kesti kokonaisuudessaan yhdeksän kuukautta. Työmaakokouksia meillä oli kuukausittain ja itse kävin kohteessa lisäksi vähintään viikoittain. Hanke eteni aikataulussa, mutta toki paljon ratkottavia asioita tuli matkan varrella eteen. Henkilöstömme pääsi muuttamaan uusi toimitiloihin vapun jälkeen. Oli hieno viedä hanketta eteenpäin ammattilaisten kanssa. Odotin käyttöönotossa alkukankeutta, mutta sitäkään ei ole juurikaan ollut, Saarinen kiittelee hankkeen onnistumista kaikilta osin.

Ylimmässä kuvassa vasemmalta oikealle: LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela ja talousjohtaja Tomi Saarinen sekä Sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & Ko Ab:n suunnittelijat Karita Korhonen ja Jacce Karja.

Lisätietoja:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342

Tomi Saarinen
talousjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 050 491 0471