Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Savo-Karjala: LähiTapiola Savo-Karjalalta 30 000 euroa SPR:n Kaakkois-Suomen piirille koronaviruksen vastaiseen työhön

2.4.2020 - Elämänturva

LähiTapiola Savo-Karjala lahjoittaa 30 000 euroa Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirille. Lahjoitus ohjataan koronaviruksen vastaiseen työhön, muun muassa juuri perustetun auttavan puhelimen toimintaan. LähiTapiola-ryhmä lahjoittaa yhteensä miljoona euroa Punaiselle Ristille koronakriisissä auttamiseksi.

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri saa LähiTapiolalta lahjoituksina yhteensä 60 000 euroa, kun Savo-Karjalan lisäksi Kaakon alueyhtiö lahjoittaa piirille 30 000 euroa.

- Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme koronakriisin helpottamiseksi ja paikallisten auttamiseksi kriisin yli. Halusimme tehdä lahjoituksen Punaiselle Ristille, koska se pystyy konkreettisesti auttamaan suomalaisia näiden poikkeuksellisten olojen keskellä, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo.

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Mika Asikainen kertoo, että piiritoimiston henkilökunta tekee tällä hetkellä noin 90-prosenttisesti pelkästään korona-auttamistyötä.

Juuri perustetun valtakunnallisen auttavan puhelimen lisäksi Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja osastot tarjoavat muuta psykososiaalista tukea, kuten ystävätoimintaa etäyhteyksillä sekä läksyhelppitoimintaa lapsille.

- Tarjoamme myös asiointitukea eli autamme niitä, jotka tarvitsevat apua kaupassa tai apteekissa käynnissä. Tässä tehdään yhteistyötä yleensä kunnan kanssa, Asikainen sanoo.

LähiTapiola-ryhmän yhtiöt lahjoittavat Punaiselle Ristille yhteensä miljoona euroa. Tuen avulla vahvistetaan Punaisen Ristin auttamisvalmiuksia.

- LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.


Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin vastaa ma-pe klo 9-21 numerossa 0800 100 200, palvelu on suomeksi ja puhelu on soittajalle maksuton.

LähiTapiola Savo-Karjala on asiakkaidensa omistama, paikallinen elämänturvayhtiö ja sen kotipaikka on Mikkeli. LähiTapiola Savo-Karjala on varannut tälle vuodelle käyttörahastoonsa 100 000 euroa, josta se tekee lahjoituksia paikallisille, yleishyödyllisille toimijoille.

Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Lue myös:
LähiTapiolalta miljoona euroa koronatyöhön

Lisätietoja:
Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, 0400 806 516
Mika Asikainen, toiminnanjohtaja, SPR Kaakkois-Suomen piiri, 0400 251 389
Ilpo Kiiskinen, viestintäjohtaja, Punainen Risti, 0500 211 261