Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pohjanmaa: LähiTapiola Pohjanmaa lahjoittaa 100 000 € alueen elinvoiman edistämiseen

13.3.2020 - Talous

LähiTapiola Pohjanmaa on päättänyt lahjoittaa tänä vuonna käyttörahastostaan 100 000 euroa toimialueensa elinvoiman vahvistamiseen. Ehdotuksia tuettavista kohteista kerätään nyt kyselyn avulla. Kohteiden tulee olla yleishyödyllisiä ja irrallaan yhtiön liiketoiminnasta.

LähiTapiola Pohjanmaa on asiakkaiden omistama, paikallinen vakuutusyhtiö, jonka tulos käytetään muun muassa hyvinvoinnin edistämiseen Pohjanmaalla. LähiTapiola Pohjanmaa siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Lahjoitusten kautta yhtiö haluaa olla vahvemmin vaikuttamassa paikalliseen elinvoimaan ja turvaamassa alueen tulevaisuutta.


- Olemme paikallinen yritys ja haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Yhteiskuntavastuu merkitsee meille aktiivista osallistumista lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämiseen. Tärkeintä on, että tuettava kohde on yleishyödyllinen ja tekee jotakin alueen elinvoiman hyväksi. Asukkaiden viihtyvyyden ja hyvinvoinnin pitää lisääntyä kohteen kautta, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala sanoo.


LähiTapiola Pohjanmaa toimii turvallisuuden, terveyden ja talouden alueilla, joten tuettavien kohteiden tulee liittyä näihin aiheisiin. Aikaisemmin LähiTapiola Pohjanmaa on tehnyt lahjoituksia muun muassa eri ammattikorkeakouluille, Hope ry:lle ja Valo ry:lle.


- Taloudellinen tuki on yksi keino, jolla LähiTapiola toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Tällä tavalla voimme ohjata varoja ihmisille tärkeiden yhteisöjen ja toiminnan tukemiseen, Haarala kertoo.
Lahjoituskohteita voi ehdottaa 30.4.2020. mennessä täyttämällä hakemus tästä linkistä.