Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lännen ja Satakunta: Satakunnan pelastuslaitoksen drone-kalusto päivittyy uudelle tasolle LähiTapiolan lahjoituksen myötä

5.3.2020 - Turvallisuus

LähiTapiola lahjoitti Satakunnan pelastuslaitokselle ammattilaistason dronen. Uusi laite mahdollistaa ilmasta käsin tapahtuvan tiedustelun erilaisissa onnettomuustilanteissa ja sitä voidaan hyödyntää myös erilaisissa onnettomuuksien ehkäisyn tehtävissä.

Elämänturvayhtiönä LähiTapiolalle on tärkeää korvaamisen lisäksi satsata myös vahinkojen pienentämiseen sekä niiden ennaltaehkäisyyn ja tässä työssä pelastuslaitoksella on todella iso rooli. Olemme vuosia tehneet palo- ja pelastusalan kanssa yhteistyötä ja lahjoittaneet mm. pelastuskypäriä ja -asuja, sammutusveneen, tukeneet SecApp hälytysjärjestelmän käyttöä sekä pelastusveneen hankintaa meripelastajille. Tämä hankinta jatkaa hyvin perinteitämme, kertoo toimitusjohtaja Jussi Seppälä LähiTapiola Lännestä.

Uusinta tekniikkaa hyödyntävällä dronella saamme konkreettisia hyötyjä esim. isoissa tulipaloissa tai teollisuuden kemikaalivahingoissa. Voimme lähettää koneen ilmaan sellaiseen paikkaan, mihin ihmistä ei voi laittaa. Voimme tarpeen vaatiessa kiinnittää laitteeseen kemikaalianturin, kameran ja lämpökameran. Laitteen teho riittää kantamaan lisälaitteet ja näin saamme erittäin laadukkaan tilannekuvan reaaliaikaisena suoraan myös johtokeskuksen seinälle. Tässä säästetään paljon aikaa ja miestyövoimaa. Drone lentää paloalueen ympäri nopeasti ja havaitsee "karanneet kipinät" ja palopesäkkeet lämpökameransa avulla. Juuri tämä lämpökamera on ominaisuuksiltaan erittäin tärkeä, kertoo riskienhallintapäällikkö Mikko Puolitaival Satakunnan pelastuslaitokselta.

Yhteiskuntavastuu on meille tärkeä asia. Kannamme omalta osaltamme paitsi verotuloina myös muulla toiminnallamme kortemme kekoon yhteisen turvallisuuden hyväksi. Maksamme toiminnastamme mm. palosuojelumaksua n. 300.000€/v Palosuojelurahastolle, joka avustaa palokuntia laitehankinnoissa. Tämä lahjoitus sopii erittäin hyvin yhtiömme strategiaan. Turvaamme asiakkaidemme elämää ja toimintamme lisää koko yhteiskunnan turvallisuutta ja hyvinvointia, kertoo toimitusjohtaja Pasi Aakula LähiTapiola Satakunnasta.