Vellamo: LähiTapiola Vellamon vuosi 2019

21.2.2020 - Talous

LähiTapiola

LähiTapiola Vellamon vuosi 2019 sujui menestyksekkäästi niin liiketoiminnallisesti kuin sijoituksellisesti. Myös asiakastyytyväisyys tuotteisiimme ja palveluihimme säilyi hyvänä. Vahvistimme entisestään kykyämme vastata omistaja-asiakkaidemme riskeistä huonoinakin aikoina.

Turvallisuus – Turvaamme jatkuvuutta ja ennaltaehkäisemme vahinkoja

• Suomalaiset luottavat ajoneuvovakuuttamisessa LähiTapiolaan. Olemme edelleen ajoneuvovakuuttamisen markkinajohtaja. Liikennevakuutuksen markkinaosuutemme ylitti 32 prosenttia ja vakuutettujen ajoneuvojen määrä kasvoi merkittävästi.
• Autamme asiakkaitamme ennaltaehkäisemään vahinkoja. Riskiprofiilin täyttäviin omakotitaloihin asennettiin yhteistyökampanjassamme Vesivuotovahteja. LähiTapiola Vellamossa aloitimme Vesivuotovahti-laitteiden asennukset. Laitteita asennetaan ensivaiheessa 1000 kappaletta alueemme valituille kotitalousasiakkaille. Laitteisto on osoittanut jo toimivuutensa. Peräti yli 20 prosentissa omakotitaloista, joihin laitteisto on asennettu, on havaittu jonkinasteisia vuotoja ja isommiltakin vesivahingoilta on jo vältytty.

Talous – Autamme varautumaan ja vaurastumaan

• Olemme edelleen kehittäneet asiakkaillemme tarjottavia säästämisen ja sijoittamisen palveluita. Lanseerasimme Elämänturvasovelluksessa Korkoedun. Se on uusi ja helppo tapa aloittaa säästäminen ja taloudellisen puskurin kerryttäminen. LähiTapiola-ryhmän vastuullisen sijoittamisen ja suuren vakuutusyhtiösijoittajan edut hyödyttävät säästämisen ja sijoittamisen palveluiden asiakkaitammekin.

• Tarjoamme asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia palveluita autoilun osalta. Perustamamme LähiTapiola Rahoitus Oy:n kannattava kasvu jatkui vahvana ja yhtiön uusmyynnin markkinaosuus oli joulukuussa lähes 20 prosenttia. LähiTapiola Rahoitus on rahoitusmyynniltään maamme kolmanneksi suurin autorahoittaja.

Terveys – Edistämme terveyttä

• Yksinkertaistimme asiakkaan korvausprosessia. Sairaustapauksissa tehokkaan avun saamiseksi asiakkaillamme on käytössään yhteistyökumppaniemme kanssa toteutetut TerveysHelpin ja LemmikkiHelpin etähoitopalvelut.

LähiTapiola Vellamon avainluvut 2019

• Liiketulos 6,7 milj. €
• Kokonaistulos 17,1 milj. €

VAHINKOVAKUUTUS:
• Ensivakuutuksen maksutulo 69,9 milj.€; muutos vertailujaksoon +4,0 %.
• Yhdistetty kulusuhde 100 %
• Riskisuhde 68,9 %
• Toimintakulusuhde 31,1 %
• Vakavaraisuussuhde 103,6 %

LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haatajan kommentit:

Vuosi 2019 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin. Asiakkaidemme tyytyväisyys tuotteisiimme ja palveluihimme on kehittynyt edelleen positiivisesti. LähiTapiola Vellamo saavutti hyvän tuloksen. Tuloskehitykseen vaikutti keskeisesti sijoitustoiminnan tuotot, jotka olivat poikkeuksellisen hyvät.

Vakuutusmaksutulo oli kasvussa ja sitä kertyi 69,9 miljoonaa euroa, joka on lähes 4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vahinkovakuutuksen korvauskulut olivat ilman korvaustoiminnan hoitokuluja 45,3 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua lähes 8 prosenttia viime vuoteen.
Vahinkovakuutustoiminnan riskisuhde pysyi vuoden 2018 vuoden tasolla.

LähiTapiola Vellamon asiakkaille maksettiin vahinkovakuutuksen keskittämisetuina 5,6 miljoonaa euroa (5,4 milj. €) ja korvauksina 45,3 miljoonaa euroa (41,7 milj. €). Lisäksi asiakkaille maksettiin vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 2,4 miljoonaa euroa (2,3 milj. €).

Elämänturvastrategia vuosille 2019 - 2021 on hyväksytty ja olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- sekä hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

LähiTapiola Vellamon pääkonttori muuttaa uusiin tiloihin

Lahden keskustan toimisto muuttaa viikolla 9 uuteen, väliaikaiseen POP UP-tilaan, osoitteeseen Torikatu 1, kunnes uusi elämänturvatoimisto valmistuu. Uusi toimisto valmistuu syksyn aikana osoitteeseen Aleksanterinkatu 10.