Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lappi: LähiTapiola Lappi keräsi kilpailulla opiskelijoiden näkemyksiä asiakaseduista

23.12.2019 - Elämänturva

Elämänturvayhtiö LähiTapiola Lappi toteutti tänä syksynä kilpailun asiakaseduista Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijoille. Kilpailulla kerättiin opiskelijoiden näkemyksiä ja ideoita vastuullisiin ja merkityksellisiin asiakasetuihin, jotka puhuttelevat nuorten asiakkaiden arvoja ja vastaavat heidän mielenkiinnon kohteitaan.

Idea kilpailuun sai alkunsa LähiTapiola Lapin hallituksen ja johtoryhmän yhteisestä pohdinnasta, minkälaiset edut ja hetket ovat omistaja-asiakkaille merkityksellisiä ja sitouttavat pitkään asiakkuuteen. Opiskelijat kisasivat myynnin ja markkinoinnin kurssilla pienryhmissä teemanaan joko yksittäiselle asiakkaalle merkityksellinen etu tai yleisemmin lappilaiseen elämään ja hyvinvointiin vaikuttava yhteiskuntavastuullisen teko.

-Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiolalla tulisi olla erityinen rooli ihmisten arjessa ja elämän turvaajana. Omistajana on mahdollista vaikuttaa, tehdä hyvää ja hyötyä. Kilpailulla luotiin aivan uudenlaista yhteistyötä ja vuoropuhelua Lapin ammattikorkeakoulun ja opiskelijoiden kanssa, LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela kertoo.

Kilpailua alustettiin yhden aamupäivän ajan kertomalla opiskelijoille LähiTapiolan toiminnasta, arvoista ja palkitsemisen periaatteista sekä avaamalla palvelumuotoilun keinoja uusien ideoiden työstämiseen. Kilpailun tuloksena syntyi 13 loistavaa ideaa, joissa wau-efektiä haettiin niin ilmaisella Teslan käytöllä kuin alennuksilla hammashoidosta. Voittajaksi valikoitui Tuomas Uusinarkauksen, Hilma Tiaisen, Iina Röngän ja Riika Saastamoisen Tulevaisuuden päivät.

-Tulevaisuuden päivät on tapahtuma, joka kokoaa aikuisuuden ja itsenäisyyden kynnyksellä olevia nuoria kaikille avoimeen ja ilmaiseen tapahtumaan. Tapahtumassa saa matalalla kynnyksellä vakuutus- ja sijoitusneuvontaa, apua raha-asioiden hoitamiseen, tietoa yrittäjyydestä ja LähiTapiolan yhteistyökumppaneiden palveluista sekä työnhakuun liittyvistä asioista. Tapahtumassa on julkisuuden henkilö kertomassa omista kokemuksistaan talouden asioiden hoitamisessa, hyviä tarjouksia ja tietysti ilmaista ruokaa, voittajajoukkue kertoo ideastaan.

Kilpailun arviointiperusteita olivat innovatiivisuus, yhteisöllisyys, vastuullisuus, elämänturvan tukeminen ja toteuttamiskelpoisuus paikallisin voimin sekä elämänturvasovelluksen kytkeminen idean markkinointiin. Lisäksi idean oli oltava LähiTapiolan arvojen mukainen näkökulmanaan joko talous, terveys tai turvallisuus. Voittajajoukkue palkittiin illallislahjakorteilla ja kunniakirjoilla.

-Voittajajoukkueen ideassa täyttyivät kaikki tehtävänannossa kerrotut kriteerit ja lisäksi he olivat hienosti yhdistäneet siinä sekä edun yksittäiselle asiakkaalle, että yhteiskuntavastuullisen näkökulman. On ilahduttavaa kuulla, että nuoret ovat kiinnostuneita talouden- ja elämänhallinnasta, kunhan löytävät oikean kanavan lähestyä asiantuntijoita. Harkitsemme tapahtuman toteuttamista tulevaisuudessa, Kari Salmela kertoo.

-Toimeksiantona kilpailu oli mielenkiintoinen ja opiskelijat tarttuivat siihen innokkaasti. Vakuutusasiat ovat monelle nuorelle vielä melko vieraita, jolloin aihetta on helpompi lähestyä uusista näkökulmista. Tehtävä myös avarsi opiskelijoiden näkemystä markkinoinnista; se on muutakin kuin perinteistä mainontaa. Kisa toimi kilpailuhenkiselle ryhmälle todella hyvänä opiskelumuotona, jota voi hyvin toteuttaa myös jatkossa, Lapin ammattikorkeakoulun opettaja Sari Nisula toteaa.