Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Sijoituskiinteistöt -rahasto suunnittelee ostavansa LähiTapiola Henkiyhtiön Tapiola KR I:n osuudet

27.11.2019 - Talous

Sijoituskiinteistöt-rahasto suunnittelee ostavansa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiöltä loppuosan eli 30 prosenttia Tapiola KR I Ky -rahaston osuuksista. Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt omistaa tällä hetkellä 70 prosenttiaTapiola KR I Ky -rahaston osuuksista.

Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt (jäljempänä ”Sijoituskiinteistöt”) omistaisi kaupan jälkeen Tapiola KR I Ky:n kaikki osuudet eli yhteensä 100 prosenttia osuuksista. Kauppaan on suunniteltu käytettävän Sijoituskiinteistöt-rahaston käteisvaroja.

Kaupan jälkeen Sijoituskiinteistöt-rahastolla on mahdollisuus kehittää Tapiola KR I Ky -rahaston omistuksessa olevia kiinteistöjä ja suunnitella niiden tulevaa käyttöä.

Kaupassa on tunnistettu LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n eturistiriitojen tunnistamista ja ehkäisemistä koskevien toimintaperiaatteiden (jäljempänä ”Toimintaperiaatteet”) mukainen eturistiriitatilanne, koska myyjä on Sijoituskiinteistöt-rahaston hallinnointiyhtiön lähipiiriin kuuluva taho.

Toimintaperiaatteiden mukaisesti eturistiriitatilanteessa toimitaan asiakkaan edun mukaisesti sekä annetaan asiakkaalle riittävät tiedot eturistiriitatilanteen luonteesta ja sen syistä ennen liiketoimen toteuttamista. Koska kaupan osapuolet ovat LähiTapiola-ryhmään sidoksissa olevia yhtiöitä tai rahastoja. Toimintaperiaatteiden mukaisesti kauppahinta määritetään perustuen kahden riippumattoman arvioitsijan arvioiden keskiarvoon. Toimintatapa on vahvistettu myös LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:n objektiivisissa arvostusperiaatteissa.

Toimintaperiaatteiden ja objektiivisten arvostusperiaatteiden mukaisesti Tapiola KR I Ky -rahaston osuuksien objektiivisen arvon määrittämiseksi Tapiola KR I Ky:n omistamista kiinteistöistä pyydetään kahden auktorisoidun kiinteistöarvioitsijan puolueeton arvio. Rahasto-osuuksien kauppahinta perustuu kahden puolueettoman auktorisoidun kiinteistöarvioitsijan arvioiden keskiarvoon Tapiola KR I Ky:n kiinteistöistä. Puolueettoman arvion Tapiola KR I Ky:n kiinteistöistä tekevät Newsec Valuation Oy ja Realia Management Oy.

Tunnistetun eturistiriitatilanteen vuoksi Sijoituskiinteistöt-rahaston osuudenomistajille ilmoitetaan tällä ilmoituksella eturistiriitatilanteen luonteesta ja sen syistä ennen kaupan suorittamista. Kauppa on tarkoitus toteuttaa 17. joulukuuta 2019.

Tämä tiedote ei edellytä toimenpiteitä Sijoituskiinteistöt-rahaston osuudenomistajilta. Osuudenomistaja voi kuitenkin halutessaan tehdä lunastustoimeksiannon, jolloin lunastuksesta veloitetaan Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöt –rahaston avaintietoesitteen mukainen lunastuspalkkio tai osuudenomistaja voi perua neljännen vuosineljänneksen aikana tehdyn merkinnän maksutta 31.12.2019 mennessä.

Halutessaan osuudenomistaja voi olla yhteydessä asiakaspalveluun 09 453 8500 ma-pe kello 9.00-17.00.