Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola kannustaa henkilöstöään vapaaehtoistyöhön

25.11.2019 - Yhteiskunta

LähiTapiola-ryhmä käynnistää uuden vapaaehtoistyön ohjelman. Ohjelman tavoitteena on tarjota henkilöstölle uusia mahdollisuuksia vaikuttaa paikallisyhteisöjensä arkeen ja toteuttaa ryhmän yhteiskuntavastuuta. Ohjelman puitteissa LähiTapiola-ryhmässä työskentelevät voivat tehdä työajalla päivän vuodessa vapaaehtoistyötä.

Asiakkaidensa omistamana elämänturvayhtiönä LähiTapiola vaikuttaa vahvasti eri puolilla Suomea paikallisyhteisöjen menestykseen. Turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen näkyy asiakkaiden elämässä ja yhtiöiden tavoissa tehdä hyvää paikallisesti. Jatkossa myös LähiTapiolan henkilöstöä halutaan kannustaa osallistumaan paikallisyhteisöjen arkeen vapaaehtoistyön kautta.

- Yhteiskunnallisen vaikuttamisen tavoitteenamme on taata vahva positiivinen paikallinen jalanjälki asiakkaidemme lähiympäristössä kaikkialla Suomessa. Uusi vapaaehtoistyön ohjelma on hyvä esimerkki tavastamme edistää vastuullisuutta konkreettisten tekojen kautta, kertoo LähiTapiola-ryhmän markkinointijohtaja Olli-Pekka Pohjanmäki.

Ensi vaiheessa LähiTapiolan henkilöstölle tarjoutuu mahdollisuus lähteä vapaaehtoistyöhön kahden ryhmän yhteiskuntavastuun kumppanin – Suomen Punaisen Ristin ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n – kautta. Ensi vuodelle kumppanuuksia laajennetaan.

- Haluamme, että kaikilla elämänturvaajilla on oikeus tehdä hyvää. Hyvän tekeminen on monelle meistä myös intohimon kohde, joten vapaaehtoistyö on luonteva tapa toteuttaa arvojamme, oppia uutta ja saada erilaisia näkökulmia myös arjen työhön. Näin voimme vaikuttaa vastuullisesti asiakkaidemme lähielinpiirissä. Ja mikä parasta, kyllähän muiden auttaminen antaa myös itselle paljon: työhyvinvointia ja merkityksellisyyden kokemusta, pohtii LähiTapiola-ryhmän henkilöstöjohtaja Tomi Sinisaari vapaaehtoistyön hyötyjä.

LähiTapiola-ryhmässä työskentelee 3 500 henkilöä. LähiTapiola-ryhmän muodostavat 26 yhtiötä päättävät vapaaehtoistyön ohjelmaan osallistumisestaan itsenäisesti ja osallistumistavat voivat vaihdella paikallisesti.

Lue lisää: "LähiTapiola Satakunta otti tänä vuonna käyttöön palkallisen hyväntekeväisyyspäivän mahdollisuuden henkilöstölleen."