Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pirkanmaa: LähiTapiola Pirkanmaa rakennuttaa 95 asunnon kerrostalon Tampereen Tesoman kehittyvään keskukseen

7.3.2019 - Talous

LähiTapiola Pirkanmaan rakennuttama kerrostalo sijaitsee keskellä Tesoman kehittyvää keskusta. Viime keväänä Keskon kauppakeskuksen ohella avattiin myös Tesoman hyvinvointikeskus. Hyvinvointikeskus on tesomalaisten uusi kohtauspaikka, jossa saman katon alla on kaupungin palveluja kirjastosta terveysasemaan.

Tesoman rautatiekorttelin alueelle rakennetaan n. 380 uutta asuntoa sekä Pirkanmaan Osuuskaupan S-market. Kortteli koostuu viidestä työmaasta, joista viimeisin valmistuu vuoden 2020 alkupuolella. LähiTapiola Pirkanmaa rakennuttaa kerrostalon, As Oy Tesoman Veturin, johon tulee 95 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. 8-kerroksisen kerrostalon rakentaa NCC.

- LähiTapiola Pirkanmaa on asiakkaiden omistama, paikallinen ja itsenäinen vakuutusyhtiö. Toimimme ja myös sijoitamme paikallisesti. Tällaiset asuntosijoitushankkeemme parantavat osaltaan kasvavan Pirkanmaan asuntotarjontaa, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kertoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö on juuri myös valinnut Pirkanmaalta mm. Tampere-Tesoma-Nokia ratasuunnan mukaan alueellisen junaliikenteen pilottihankkeeksi. Pilottihanke käynnistettäneen aikaisintaan joulukuussa 2019, ja se kestää kesäkuuhun 2022. Tesoman junaseisakkeen suunnittelu kuuluu myös hankkeeseen, mutta joulukuussa se ei ole vielä valmiina.

Tällä hetkellä As Oy Tampereen Tesoman Veturin työmaan käynnissä olevia työvaiheita ovat mm. laatoitus-, vedeneristys-, kaluste- ja laminaattiasennustyöt loppusuoralla ylemmissä kerroksissa, tekniikka- ja hissiasennukset, huoneistojen alakattotyöt sekä parvekelasitustyöt.

Tesomalle tulevan kerrostalon on tarkoitus valmistua elokuussa 2019. Talon ylemmistä kerroksista on järvinäkymä Pyhäjärvelle. Lähijunaseisakkeen on tarkoitus tulla aivan parkkipaikkojen viereen, talojen eteläpuolelle, joten nyt kannattaa tulevien vuokralaisten laittaa paikka merkille.

Katso videolta miltä rautatiekorttelissa näytti helmikuussa.


Lisätietoja Tesoman rautatiekorttelista:

https://www.ncc.fi/tyomaat/tesoman-rautatiekortteli-tampere/tesoman-rautatiekortteli-tampere/

Lähde:

Aamulehti: ”Pirkanmaa pääsi mukaan alueellisen junaliikenteen pilottiin” - https://www.aamulehti.fi/a/201419188

Lähde:

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/yhteystiedot-ja-asiointi/alueelliset-palvelut/tesoman-hyvinvointikeskus.html