Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kyber­vakuutus

Tietoturvasta huolehtiminen on tärkeää jokaiselle yritykselle, yrittäjälle ja maatilalle kokoon katsomatta. Kybervakuutuksella turvaat liiketoimintasi kustannuksilta, jotka aiheutuvat tietomurrosta. Yrityksesi voi joutua myös korvausvastuuseen, jos yrityksen asiakastietoja vuotaa ulkopuolisille ja aiheuttaa taloudellista haittaa asiakkaille.

Mielenrauhaa liiketoiminnallesi.

KyberHelppi auttaa, kun epäilet tietomurtoa.

Keskeytysvakuutus korvaa menetettyä katetta.

Vastuuvakuutus korvaa asiakkaillesi tai kumppaneillesi aiheutuneita vahinkoja.

Mitä kybervakuutus kattaa

Kybervakuutukseen kuuluu kustannus-, keskeytys- ja vastuuvakuutus. Vakuutuksella yrityksesi voi turvata liiketoimintaa niiltä kustannuksilta, joita tietoturvaloukkaukset aiheuttavat yrityksellesi. Jos epäilet tietoturvaloukkausta, toimi nopeasti. Kybervakuutukseen liittyvästä KyberHelppi-palvelustamme saat heti asiantuntevaa apua.

KybervakuutusSisältää

Kattaa kustannuksia, jotka aiheutuvat tietoturvaloukkauksen selvittämisestä, haittaohjelman poistamisesta, tiedostojen ja ohjelmistojen palauttamisesta ja tietojärjestelmän saattamisesta jälleen toimintakuntoon.

Kattaa myös ilmoituskustannuksia, jotka aiheutuvat lain mukaisesta ilmoittamisvelvollisuudesta tietosuojaloukkauksen kohteena olleille henkilöille, kun tietosuojaloukkaus on tapahtunut sähköisessä muodossa olevaan tietoon. Vakuutuksesta korvataan myös juridisen neuvonnan ja viestintätoimiston aiheuttamat kustannukset.

Sisältyy vakuutukseen

Kattaa esimerkiksi saamatta jääneen keskeytysvakuutuskatteen tai maatilan katetuoton, kun liiketoiminta on keskeytynyt kokonaan tai osittain vakuutuksenottajan tietojärjestelmiin kohdistuneen tietoturvaloukkauksen takia.

Sisältyy vakuutukseen

Kattaa lain mukaisen korvausvastuun, joka on seurausta tietosuojaloukkauksesta tai tietoturvaloukkauksesta.

Sisältyy vakuutukseen

KyberHelppi - apua puhelinsoiton päässä

KyberHelppi on puhelinpalvelu, jossa toimii vahinkopäivystys. Mahdollisen kybervahingon sattuessa yritys ei jää yksin, vaan voi soittaa KyberHelppiin heti, kun epäilee tietoturvaloukkausta. Useimmat ongelmat saadaan korjattua puhelinsoiton aikana.

Usein kysyttyä

Korvaamme IT-asiantuntijan tekemän työn, kun tietojärjestelmiä palautetaan toimintakuntoon eli poistetaan haittaohjelma ja palautetaan tiedostot. Tilanteesta aiheutunut keskeytysvahinko korvataan myös.

Kun maksu on jo maksettu, käy ilmi, että maksu menikin hakkerin tilille. Tällöin korvataan tietojärjestelmissä tarvittavat selvitystyöt, selvitetään miten sähköposti on kaapattu, estetään sähköpostitilin käyttäminen ja kerrotaan mitä on tehtävä, jotta tilannetta ei pääse tapahtumaan uudelleen. Korvaamme myös väärälle tilille maksetun summan.

Tietosuojaloukkauksesta aiheutuneita kustannuksia korvataan silloin, kun tietosuojaloukkauksen syynä on työntekijän inhimillinen erehdys sähköisessä muodossa olevan tiedon käsittelyssä ja kun tietosuojaloukkaus on seurausta tietojärjestelmiin tehdystä kyberhyökkäyksestä.

Vakuutuksesta korvataan kustannuksia, jotka ovat seurausta lain mukaisesta ilmoittamisvelvollisuudesta ja juridisesta neuvonnasta, jos sellaista on käytetty.

Kybervakuutuksesta korvataan myös mahdollinen yrityksellesi tuleva korvausvastuu, joka voi syntyä, jos tietosuojaloukkauksesta aiheutuu taloudellista vahinkoa henkilöille, joiden tiedot on varastettu.

Kyberturvallisuuskeskus tarjoaa paljon ajantasaista ohjeistusta ja oppaita erilaisten organisaatioiden toiminnan turvaamiseksi. Lue lisää Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Olemme koonneet vakuutusten tuotekortit ja -selosteet, avaintiedot, ehdot sekä suojeluohjeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Tarkista vakuutustarjouksesta tai vakuutuskirjasta, mitä ehtoa vakuutukseen sovelletaan.

Tutustu vakuutuksen tuotetietoihin ja vakuutusehtoihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta