Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvo vaurioitui

Kaskovakuutuksesta korvaamme vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet kolaroinnista, ilkivallasta, tulipalosta tai törmäyksestä eläimen kanssa.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita vahingosta

  Ilmoita vahingosta sähköisellä lomakkeella. Olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian, ja saat tarkemmat toimintaohjeet. Järjestämme myös sijaisauton korjauksen ajalle, jos se sisältyy vakuutukseen.

  Voit ilmoittaa meille vahingosta vaikka et olisikaan vahingon aiheuttanut osapuoli.

  Avaa lomake
 2. 2. Vie autosi vahinkotarkastukseen

  Korjaamokumppanimme tarkastaa ajoneuvosi vauriot ja lähettää korjausarvion meille hyväksyttäväksi. Samalla voit sopia aikatauluista korjaamon kanssa.

  Täytä kaikki tiedot
 3. 3. Odota yhteydenottoamme

  Saat korvauspäätöksen ja tiedon omavastuun suuruudesta, kun olemme käsitelleet vahinkoilmoituksesi. Vastaamme tyypillisesti viimeistään seuraavana arkipäivänä. Samalla tieto menee vahinkotarkastuksen tehneelle korjaamokumppanillemme. Voit huoletta odottaa päätöstä, sinun ei tarvitse tehdä mitään!

Lisätietoa erilaisista vahingoista

Korvaamme vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet erilaisiin esteisiin törmäämisestä tai tieltä suistumisesta.

Pysäköintivakuutuksesta korvaamme tuntemattomaksi jääneellä toisella moottoriajoneuvolla aiheutettuja vahinkoja.

Palovakuutuksesta korvaamme irtipäässeen tulen tai suoran salamaniskun aiheuttamat vauriot.

Luonnonilmiövakuutuksesta korvaamme vauriot, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle tai raesade vahingoittaa ajoneuvoa.

Tulvaveden nousun tai myrskyn irrottaman esineen aiheuttamat vauriot korvaamme, jos ajoneuvo on ollut vahinkohetkellä pysähtyneenä ja virta poiskytkettynä.

Liikennevakuutuksesta korvaamme moottoriajoneuvolla toiselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja.

Hirvivahinkovakuutuksesta korvaamme ajoneuvosi vauriot, jos törmäät hirvieläimeen. Ajoneuvosi eläintörmäysvakuutus korvaa ajoneuvollesi tulleet vauriot, jos törmäät muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen.

Jos ajoneuvosi vauriot eivät ole aiheutuneet eläimeen törmäämisestä, vaan esim. tieltä suistumisesta väistäessäsi eläintä, korvaamme vauriot kolarointivakuutuksesta.

Ilkivaltavakuutuksesta korvaamme tahallisesti aiheutetun vahingon, kun tekijän nimenomaisena tarkoituksena on ollut vahingoittaa ajoneuvoa. Ilkivaltaa ei ole toisella ajoneuvolla aiheutettu vahinko, esim. jos pysäköityyn ajoneuvoosi on törmätty toisella ajoneuvolla.

Varkausvakuutuksesta korvaamme ajoneuvon varkaudesta, luvattomasta käytöstä tai näiden yrityksestä aiheutuneet vauriot. Maksamme korvauksen silloin, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa.

Usein kysyttyä

Korvaamme vahingon vakuutuksesi laajuuden ja vakuutusehtojen mukaan. Vakuutuksen laajuden voit tarkistaa vakuutuskirjasta tai verkkopalvelusta vakuutuksen tiedoista.

Kolarointitapauksissa korjauskustannukset ovat lähes aina niin korkeat, että vakuutuksen käyttö kannattaa. Tyypillinen kolarikorjaus maksaa noin 1 600 €.

Kolarointivakuutuksesta korvattu vahinko vähentää Kaskovakuutuksen bonuksiasi 20 %-yksikköä. Menetetty bonus kertyy takaisin kahden vahingottoman vakuutuskauden aikana.

Muista kuin kolarointivakuutuksesta, esim. ilkivalta- tai palovakuutuksesta, korvattavat vahingot eivät alenna Kaskovakuutuksen bonusta.

Tee joka tapauksessa vahinkoilmoitus. Voit päättää myöhemmin käytätkö vakuutusta vai et.

Bonusturva on Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon sisältyvä etu, joka palkitsee vahingottomuudesta. Kolmen peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen olet oikeutettu Bonusturvaan, ja kaskovakuutuksen bonukset eivät laske seuraavan kolarointivahingon jälkeen.

Vie ajoneuvosi ennen korjausta vahinkotarkastukseen yhteistyökorjaamollemme. Korjaamo tarkastaa vahingot, ottaa ajoneuvosta valokuvat ja tekee kustannuslaskelman. Tämä kaikki kestää yleensä vain 15 - 20 minuuttia.

Vahinkotarkastuksesta ei aiheudu sinulle kuluja. Et myöskään tarvitse vahinkoviitettä mukaan korjaamolle, riittää että olet tehnyt vahinkoilmoituksen.

Jos sinulla on Loistokaskovakuutus, saat korjauksen ajaksi sijaisauton. Kysy yhteistyökumppanimme autoa korjaamolta, se pystyy yleensä järjestämään asian.

Jos sijaisautoa ei järjesty korjaamon kautta, ota yhteyttä korvauspalveluumme.

Voit tilata hinauksen suoraan yhteistyökumppaniltamme. Tutustu hinauksen tilausohjeisiin.

Jos olet jo käynyt korjaamolla tai sopinut korjausajan, pyydä korjaamoa toimittamaan kustannuslaskelma meille.

Jos et ole vielä tehnyt vahinkoilmoitusta, tee seuraavaksi vahinkoilmoitus ja voit jatkaa asiointia korjaamon kanssa.

Liikennevakuutuksesta korvaamme lähtökohtaisesti vahingon kaikkien osapuolten henkilövahingot. Huomaa kuitenkin, että työmatkalla aiheutuneet vahingot käsitellään ensisijaisesti työnantajan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen kautta.